1 mei rit Vliegende Schotel opnieuw zeer succesvol: fotoverslag

Vorige zondag werd tijdens de 1 mei rit aan de Vliegende Schotel in Sint-Maria-Oudenhove maar liefst 7.857 euro opgehaald voor het goede doel. SP.A Zottegem verhoogde dat bedrag met 450 euro.

De benefiet werd dit jaar georganiseerd ten voordele van  Mathias Van Den Bossche
De opbrengst gaat integraal naar zijn gezin.  Op 5 oktober 2011 is Mathias geboren uit een drieling na 32 weken en 5 dagen zwangerschap. Na 2 dagen hadden de dokters reeds problemen ontdekt bij Mathias. Zo konden de dokters tot nu toe vaststellen dat Mathias lijdt aan een ontwikkelingsachterstand, evenwichtsstoornis, longproblemen, alsook nierdysplasie, hypoplasie en ptosis waarvan onderliggende oorzaak tot nog toe onduidelijk is.  Mathias wordt deels gevoed met sondevoeding en deels met fruit en groentepap zonder structuur (omwille van zijn slikproblemen.)   Hij wordt door verschillende dokters en psychologe opgevolgd waardoor zijn ouders maandelijks bij 3 of meerdere diensten op controle moeten. Momenteel is Mathias dankzij zijn medicatie en speciale dieetvoeding stabiel maar in de toekomst is nierdialyse en/of niertransplantie een zware weg die hem nog te wachten staat. Mathias is een heel moedig kereltje die al een zware weg afgelegd heeft en die ondanks alles steeds blijft lachen en plezier kan maken. Hij gaat naar een type 4 school waar hij wekelijks ook zijn uurtjes logo om te leren eten krijgt alsook Kine en ergo voor zijn grove en fijne motoriek.

Foto’s met dank aan fotograaf Eddy Dewille aka Snuiterkes

 

X