Verwoestende brand in voormalige ijsfabriek

Rond 11.15 ontstond een uitslaande brand op het industrieterrein in Merelbeke bij de voormalige Frostice bedrijf.

Rond de middag ontstond op het industrieterrein in Merelbeke een zware fabrieks brand met zware zwarte rookontwikkeling als gevolg in een voormalige ijsfabriek Frostice. De brandweer was snel ter plaatse en tegen 13.30 uur was de brand onder controle. De fabriek is sinds jaren in gebruik voor opslag van evenementenmateriaal. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het niet om een brand in een verffabriek. De gemeentelijke fase rampenplan werd dan ook van kracht. Bij de meest recente metingen van de brandweer deze namiddag zijn er geen schadelijke stoffen gemeten binnen de ingestelde perimeter van 500 meter rondom de fabriek. Alle metingen waren negatief. Op het terrein waar de brand uitbrak, is er wel asbest gevonden, maar een bijkomende controle heeft aangetoond dat er verder geen asbest werd verspreid.

De brandweer blijft nog ter plaatse om na te blussen, maar er werden geen schadelijke stoffen gemeten binnen de ingestelde perimeter van 500 meter. Een branddeskundige zal nu onderzoeken wat de brand veroorzaakt heeft.

Het coördinatiecomit é, onder leiding van de burgemeester, is samengekomen en volgt de situatie verder op. De laatste updates verschijnen telkens op de gemeentelijke website www.merelbeke.be en de gemeentelijke facebookpagina.

Ondertussen is het rampenplan afgekondigd.       DDL