Groen Merelbeke stelt lijst voor

Groen Merelbeke trekt naar de verkiezingen met een lijst van 27 topkandidaten die een perfecte mix vormen van ervaring, vernieuwing én jeugdig enthousiasme!” Dat vertelde Stefaan Van Hecke, lijsttrekker van Groen Merelbeke .

Op de lijst staan er maar liefst 10 nieuwkomers, kandidaten die nooit eerder deelnamen aan   een verkiezing. “Zo slaagde onze partij er ook deze keer in om een diverse lijst samen te stellen van sterke kandidaten met uiteenlopende expertises en ervaringen”, vertelt Van Hecke. (De nieuwkomers zijn hieronder in het geel aangeduid).

Het is duidelijk dat jongeren opnieuw een sterke rol op de lijst krijgen. Zes kandidaten zijn jonger dan 30 en 3 daarvan staan in de top 10. De jongste kandidate is Tine Devos. Ze is 19 jaar, komt uit Munte, studeert lager onderwijs en is (hoofd-)animator op het speelplein van Merelbeke.

De oudste kandidaat op de lijst is Roland De Blauwer, een 68-jarige Melsenaar. Hij staat al voor de vijfde (!) keer op de lijst. Roland is al 15 jaar mantelzorger en is actief binnen Velt en erfgoed.

Verder zijn 5 kandidaten 30’ers, 7 kandidaten zijn 40’er, 5 zijn 50’er en er zijn 60’ers. De gemiddelde leeftijd van de 27 kandidaten komt daarmee op 43 jaar.

Opvallend: alle huidige mandatarissen uit de gemeente-, OCMW- en provincieraad staan opnieuw op de lijst.

Lijsttrekker Stefaan Van Hecke is heel fier op deze sterke en diverse lijst: “Ik kijk de verkiezingen heel positief tegemoet. Met dit topteam kunnen we een stevig resultaat neerzetten en ik kijk al uit naar een groene toekomst voor Merelbeke.”

X