Bruisend Balegem verwacht duizenden bezoekers

Op woensdag 15 augustus vindt de negende editie plaats van Bruisend Balegem, al meermaals omschreven als de Gentse Feesten op één dag. ‘Dat compliment doet deugd, het gaat opnieuw een spetterend feest worden’, zegt Christ Meuleman, de geestelijke vader van Bruisend Balegem. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Op de eigen Balegemse manier zal het Bruisend Balegem comit é   de duizenden bezoekers een fantastisch, muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel serveren. Er valt opnieuw veel te beleven. Een volle dag genieten en nog eens genieten. B.B. heet iedereen van harte welkom op woensdag 15 augustus. Blijf tot het laatste moment, het spetterend vuurwerk vanaf 22 u 45 zal hoge ogen gooien.   ‘Mijn oprechte dank gaat uit naar het gemeentebestuur, de gemeentelijke diensten, de lokale politie, de Bruisers (wat een team!), de vele medewerkers, en media, die Bruisend Balegem heel genegen zijn’, vervolgt Christ Meuleman.
Bruisend Balegem is uniek omdat het een cultureel volksfeest is dat een zeer ruim publiek aanspreekt. Het B.B.-comit é zorgt op de editie 2018 voor een mix van topkwaliteit en breed amusement naar ieders smaak. Laat u het rijk gevuld ‘menu’ van Bruisend Balegem smaken. Intussen zijn de opperbruiser en de bruisers er met verve in geslaagd om van Bruisend Balegem een toeristisch en cultureel topevenement in Oost-Vlaanderen te maken. Bruisend Balegem 2018, het zal megagoed zijn. En het moet gezegd, het B.B.-comit é heeft ook voor de negende editie alles uit de kast gehaald. Het wordt op woensdag 15 augustus weer bakske vol met een ganse sliert vedetten en steengoede bands. In Balegem mag en kan je meebrullen met covers, ideaal voor een B.B.-publiek. Het is en blijft een succesformule. Kortom, alweer veel muziek en op de koop toe GRATIS. Muziek op maar liefst zes podia. Muziek maestro.
Podium 1 (‘ t Excuus, O.B.BC.)
11 u 30: Jean Dover
14 u 30: De Platte Choco’s
17 u 30: Radio Negra
21 u 00       : Raymond Van het Groenewoud
Podium 2 (De Watermolen, Ter Blomme en Bouwwerken Cornelis)
8 u en 10 u: Lizz (bij ontbijt)
13 u 30 : Strawberry Jam
16 u 30: Johan Verminnen
19 u : Guido Belcanto
21 u 30: De Helaasheid der Zingen
Podium 3 (Molendam,  Quick & Dips,Fidesca, Mario De Vos)
12 u 30: The Blue Band
15 u 30: Rowwen Hèze
18 u 30: White Bird
21 u 00: Hammertime
23 u 30: Openluchtfuif dj G’YO
Podium 4 (De Kring, Veerle Hubo, Jeroen Van De Velde)
14 u 00: Nico
15 u 00: De Romeo’s
16 u 00: Lissa Lewis
17 u 00: Salim Seghers
18 u 00: Sam Gooris
19 u 00: Willy Sommers
20 u 00: De Kemels
Podium 5 (Het Ganzenhof, Slagerij Gunther & Wendy)
12 u 30: Jak Puut & the ShprÏcj
15 u 00: Sergio
17 u 00: Coco jr.
20 u 00: Backseat Boppers
23 u 00: Pure4Fun
Podium 6 (lokalen Jongenschiro, Balegro)
13 u 00: Roest
15 u 30: Clincloon
18 u 00: Creepclub
21 u 00: DJ Valeer
23 u 00: DJ Flowstonez
00 u 30: DJ Thunderbol
Maar naast deze ganse sliert vedetten en bands is er ook plaats voor animatie, cultuur, folklore, expo, animatie. Meer hierover in volgende artikels. Dankzij het Bruisend Balegem-comit é staan er ook verrassingsacts op de rijk gevulde affiche: Pigeon on Piano per 45 minuten, (vanaf 13 u tot 18 u), L’Ambulance de la Chance, Facteur de l’Amour, de Diabolist, de FloroOfoon, steltenloper (vanaf 14 u) en vanaf 15 u laveert Flanders Memorial Pipe Band door de feestzone.                                         Reporter 17