GC De Kluize lanceert locatieproject Wintersprookjeskwartet

Naar tweejaarlijkse gewoonte heeft GC De Kluize ook komend theaterseizoen een locatieproject op het programma staan. Noteer alvast: zaterdag 12 januari en zondag 13 januari 2019, telkens om 16 u en om 19 u, in de kerk van Gijzenzele (en omgeving). Er gaan een tiental repetities op maandagavonden aan vooraf. Ortho-agogisch centrum De Beweging (Gijzenzele) en Toneelgroep De Platte Beurzen (Moortsele) werken mee aan het gebeuren. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

0p zoek naar acteurs

In die optiek organiseert GC De Kluize samen met Het Scheldeoffensief een informatiemoment op maandag 10 september om 19 uur in het foyer van GC De Kluize. Het Scheldeoffensief wil goesting en talent voor theater bij mensen met een beperking opsporen, uitdagen en tonen aan een breed publiek. De locatievoorstelling ‘Wintersprookjeskwartet’ dankt zijn naam aan het feit dat deze voorstelling vier keer plaatsvindt in één winter: in vier gemeenten, op vier bijzondere locaties, met vier varianten van bijzondere spelersploegen, voor vier nieuwe publieken en met vier culturele centra ( Merelbeke, Oosterzele, Wetteren en Oudenaarde) en zes centra voor mensen met een beperking (Christoforusgemeenschap, De Beweging, Broeder Ebergiste, Heuvelheem, Sint-Lodewijk en Omega) … als partners. Het wordt een sprookjesachtig locatieproject gekruid met warme soep en een robuust deken.

Meespelen in ‘Winter’s Tale’, een stuk van Shakespeare? Onder professionele begeleiding? Samen met ervaren en onervaren spelers, met en zonder een niet-aangeboren beperking? Iets voor jou? Lees dan verder.

Of kom vrijblijvend eens luisteren tijdens het infomoment op maandag 10 september om 19 uur in GC De Kluize. Repetitiedata: tien maandagavonden van oktober tot december, repetitieplek: GC De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke. Speeldata: zaterdag 12 januari en zondag 13 januari 2019, om 16 u. en 19 u. speelplek: Sint-Bavokerk Gijzenzele (en omgeving).

Meer info? 09 363 83 30 of reservaties@oosterzele.be.                                 Reporter 17