MERELBEKE : NATIONALE KLEINVEETENTOONSTELLING OP 27 EN 28 OKTOBER 2018

De kleinveevereniging “Het Neerhof Werk van den Akker-Land van Aalst” organiseert op 27 en 28 oktober 2018 traditiegetrouw haar jaarlijkse nationale kleinveetentoonstelling in de Gemeentehallen (Kloosterstraat) te Merelbeke. Tegelijk hebben er opnieuw de provinciale wedstrijden van Oost-Vlaanderen voor neerhofdieren plaats.

 

 

H ét jaarlijks kleinvee treffen bij uitstek in de provincie vormt de ideale gelegenheid om de wondermooie diversiteit aan rassen en vari ëteiten te ontdekken en om met fokkers van rasdieren in contact te komen. Om en bij de 1.800 park- en watervogels, hoenders, krielen, duiven, konijnen en cavia’s worden er gekeurd en tentoongesteld. Een aantal dieren worden te koop aangeboden.

Naar goede gewoonte wordt er tevens een unieke eierenkeuring en -tentoonstelling op het getouw gezet. Zij laat u tijdens de tentoonstellingsdagen kennis maken met de grote verscheidenheid die ook in de eieren van onze hoenders, krielen en watervogels aanwezig is. De presentatie ervan vormt één van de mooiste in zijn soort, te lande.

Buiten wedstrijd worden ook een aantal andere dieren geshowd, zoals paardjes, ezels, schapen, geiten, vogels enz. De organisatie krijgt ook ondersteuning van speciaalclubs en standen met betrekking op de neerhofdieren die de geïnteresseerden van de gewenste informatie zullen voorzien. Verder zijn eveneens van de partij :   standen met producten van de bij en de geit, een stand met ambachtelijke producten, en informatieve standen o.m. van “Tuinhier”.

Het bestuur en het inrichtend comit é van de vereniging nodigen hierbij iedereen van harte uit. Een tijdje kuieren tussen de top van de Oost-Vlaamse neerhofdieren en ander dierlijk moois, loont beslist de moeite.

Data en openingsuren voor het publiek :

zaterdag 27 oktober 2018 van 10u00 tot 21u

zondag 28 oktober 2018 van 10u00 tot 17u

Prijsuitreiking op zondag om 15u30.

De toegangsprijs bedraagt   € 4,00.

Inlichtingen :     www.neerhof-aalst-rhode.be

X