Twee keer een staande ovatie voor Con Animo

En of het concert ‘Con Animo herdenkt’ in de smaak viel. Twee keer een welverdiende staande ovatie voor de harmonie Con Animo. Het werd volop genieten van de voorstellingen op 19 en 20 oktober in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize in Scheldewindeke. Oosterzelenaars, we mogen best fier zijn op onze bloedeigen Koninklijke Harmonie Con Animo. Indrukwekkend, zo kan men in één woord, het jongste concert van Con Animo omschrijven. Een topprestatie. De muziekliefhebbers van een concert op hoog niveau laten watertanden is een krachttoer. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Ronduit een schitterende prestatie van de 57 muzikanten. Het concert, in stijl en klasse gedirigeerd door Bart Van Der Strieckt en alweer met verve gepresenteerd door Dirk Haenebalcke sloeg vanaf het eerste nummer ‘It’s A Long Way to Tippary’ aan. Op de achtergrond, een in het oog springende scenografie , voor de pauze historische beelden van WO I, in het tweede gedeelte mooie visuals. Knap allemaal. Van meet af aan was het duidelijk dat het publiek een aangenaam avondje wachtte. Je kon een speld horen vallen. Het publiek bleef gedisciplineerd luisteren. De dirigent Bart Van Der Strieckt en de muzikanten hebben gepassioneerd gewerkt aan ‘Con Animo herdenkt’. De harmonie waagde zich nog maar eens aan een groots en gewaagd concert. Con Animo blijft de lat hoog leggen. De muziekvereniging bewees dat ze een hoog niveau aankan. Opvallend veel jong volk op het podium, alweer een schitterende ervaring rijker. De programmatie was een schot in de roos. Het concert gooide hoge ogen. Het klonk allemaal prachtig. Con Animo blijft Oosterzele op de kaart zetten.
Lovende kritieken ook voor ‘Klas Verteltheater’. Leerlingen Lotte Cantaert, Marjolein De Langhe, Fieke De Rouck en Hanne Koolbrant van ‘Klas Verteltheater’ brachten onder leiding van lerares Kris Van de Weyer pareltjes van voordrachtkunst. Ze legden hun hart en ziel in ‘De Laatste Brief’, ‘In Flanders Fields’, ‘Dames en Heren’, ‘Mannen te koop’ (heel ludiek). Heel geslaagd. Met passie en enthousiasme gebracht. Stonden daar vier klasse meisjes op het podium? Alleszins. Lotte, Marjolein, Fieke en Hanne, jonge actrices in sp é. Ze hebben nu al veel in hun mars.
Con Animo eindigde sterk met Madness Medley en Thrift Shop. Het publiek kreeg waarvoor het gekomen was, een topavond vol kunstige muziek. Het concert ‘Con Animo herdenkt’, werd ook een mooi eerbetoon aan alle slachtoffers van WO I. Het concert was gepolijst, evenwichtig, mooi uitgebouwd en netjes ingedeeld in twee blokken. Oosterzele houdt van Con Animo. Een concert van Con Animo dat is vooral luisteren, kijken en genieten. Finaal viel op de twee avonden een welverdiende staande ovatie. Glunderende gezichten bij Con Animo. Een dikke proficiat. Nu al noteren: Lenteconcert in GC De Kluize, zaterdag 6 april 2019.                               Reporter 17
X