Diefstallen uit kerken, nieuwe trend? Waardevolle 17de eeuwse ciborie gestolen

Uit de kerk van Scheldewindeke werd een ciborie gestolen uit het tabernakel van de kerk.

De kerkschat is volledig in zilver verguld en dateert van de periode tussen 1650 en 1764. Op het deksel staan drie hoofden en een wereldbol met kruis. Ze is 39 cm hoog en 13,5 cm breed. “Ze is van grote waarde”, laat pastoor Renaat De Paepe weten. “Deze ciborie en alle religieuze voorwerpen in onze kerken behoren tot het erfgoed van ons volk, van jou en alleman. Ze zijn een kostbare schat die niet mag gestolen worden of ontvreemd. Samen zijn wij er verantwoordelijk voor en doet iedereen inspanningen om deze waardevolle kerkschat terug te vinden. De diefstal is waarschijnlijk gepleegd ergens tussen vorige woensdag en maandag. Wie mogelijks inlichtingen kan verschaffen over dader en tijdstip neemt contact op met de politie.”

Op nog plaatsen in de regio werden de laatste tijd waardevolle (kunst)voorwerpen uit kerken gestolen. Een nieuwe trend?

 

 

 

 

 

 

X