Muzikale stunt van Con Calore : bekend rocknummer wordt klassiek concert voor altviool (video)

Juan Drown, docent altviool, die studeerde in Cambridge, Moskou en London, bewerkte de   rocksong ‘Never Again’ van de bekende rockband Ironborn tot een concert voor altviolen. (Video: Con Calore)

De bewerking werd uitgevoerd door Zottegemse jeugdmuzikanten die via de geroemde Suzuki methode leren spelen. Bedenk dat deze schattige artiesten zeer jong zijn en op korte tijd het nummer aanleerden. Het resultaat is verbluffend.

Rockliefhebbers weten dat classic rock zeer toegankelijk is om op klassieke instrumenten te spelen. Bach en Beethoven waren de rockers van hun generatie. In de zestiger jaren van vorige eeuw brachten bands als Deep Purple (Jon Lord) hun muziek al met het London Symfonieorkest. Metallica deed dat enkele decennia later nog eens over. En nu bewijzen ook deze piepjonge muzikanten dat klassieke muziek en moderne rock zeer dicht bij mekaar staan. Ironborn bassist Jan Versnick is onder de indruk van het resultaat. Zijn 8-jarige zoon is één van de muzikanten. (Lees verder…)

Jan vertelt het verhaal :

Con Calore is een groep altviolistjes van de Stedelijke Academie Muziek Woord Dans van Zottegem die hun instrument leren bespelen met de Suzuki* methode. Dat gebeurt onder leiding van Sam Knops. Vorige week was Con Calore op kamp aan zee waar ze les kregen van drie buitenlandse docenten. Juan Drown bewerkte ons nummer ‘Never Again’ om het met de altviool te kunnen spelen.”

* (Een techniek waarbij muziek wordt aangeleerd op een spontane manier zoals ook taal wordt aangeleerd.)

Wie goed oplet ziet ook de bassist van Ironborn meespelen tijdens het optreden.

AGENDA :
Wie deze uitvoering LIVE aan het werk wil zien kan terecht op 02/02/2020. Schrijf het alvast in de agenda, 2020 !!!. Dan gaat er een suzuki altvioolconcert georganiseerd worden in de Kluize in Oosterzele.

Hier de originele versie van Ironborn, rockband uit de Vlaamse Ardennen. Zet de luidsprekers op maximum volume: “I’m breking loose, spread my wings and fly,… reaching for the sky.

De Stedelijke Academie Muziek Woord Dans (SAMWD) te Zottegem biedt deeltijds kunstonderwijs op maat van kinderen, jongeren en volwassenen van 4 tot 88 jaar.
Social media : https://www.facebook.com/samwd.zottegem/

X