indrukwekkende toneelvoorstelling ‘1918’ in Herzele met Harbalorifa en Torengalm

In november 2018 wil gemeente Herzele volop inzetten op de herdenking van WOI. Hiervoor namen ze verschillende initiatieven. Centraal binnen deze hele herdenking staat een groots opgezette theaterproductie, waar de twee lokale toneelverenigingen samen hun schouders onder zetten.

Hugo De Cock neemt de regie voor zijn rekening en herwerkte een bestaande graphic novel naar het theater. Het gaat om ‘Les folies Bergère’ van Zidrou en Porcel, uitgegeven bij de prestigieuze uitgeverij Dargaud. Het resultaat wordt een groots spektakel waar het verhaal door acteurs wordt gespeeld, maar ook wordt ondersteund door moderne dans. De muziek hiervoor werd speciaal voor dit stuk gemaakt door Jorit Collyns.

De spectaculaire decors werden ontworpen en gebouwd door de leerlingen van de tweede en derde graad houtbewerking van het Atheneum Herzele. Met karrenvrachten oude paletten en massa’s zandzakjes werd de sfeer van de loopgraven naar Herzele gehaald.   Voor de gelegenheid werd ook een extra foyer gebouwd in een grote legertent. Dit alles moet bijdragen tot totaalbeleving voor de toeschouwer. Het wordt een luchtig verhaal over hoe een regiment soldaten tegen de achtergrond van de oorlog toch probeert om iets van de situatie te maken. Ze besluiten een toneel op te voeren om de sfeer wat op te krikken. Wanneer een Joodse krijgsgevangene miraculeus weigert te sterven, krijgt alles plots een heel andere wending.

Toneelvereniging Harbalorifa

Tickets bestellen kan nog via de website van de steenoven of via  harbalorifa.be.

Voorstellingen:

zaterdag 10 november om 20:00 u

Zondag 11 november om 15:00 u

Vrijdag 16 november om 20:00 u

Zaterdag 17 november om 20:00 u

Zondag 18 november om 15:00 u

Vrijdag 23 november om 20:00 u

Zaterdag 24 november om 20:00 u

X