Olsa kan nog winnen

KSC Dikkelvenne-K.OLSA Brakel 1-3.

Bij Brakel keerde aanvoerder Haezebroeck terug uit schorsing, Nfor verscheen voor het eerst aan de aftrap.  Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg, een poging van Balaj werd afgeblokt. Net voor het halfuur kwam de thuisploeg met wat geluk op voorsprong. Een vrije trap van Delaruelle werd door de OLSA verdediging ontzet, maar de bal stuitte via het lichaam van thuisverdediger De Roover in doel, 1-0 na 26’. Brakel liet de moed niet zakken, een schot van Pauwels ging maar net naast. Een paar minuten later was het toch bingo voor de bezoekers. Ken Van Den Berghe kon de bal ontfutselen, week uit naar de zijlijn vanwaar hij met een perfecte pass Hebbelinck alleen voor thuisdoelman Steelant afzonderde, de OLSA aanvaller schoot de bal in de verste hoek tegen de netten. 1-1 na 34’. Nog geen twee minuten later kon OLSA de eerdere achterstand ombuigen in een 1-2 voorsprong toen Steelant een schot van Pauwels keerde en de goed gevolgde Haezebroeck in de rebound meer succes kende.

Kort na de rust kende de bezoekende keeper Van Den Noortgaete geen probleem met een kopbal van Balaj. Bij Brakel ging Nfor naar de kant, Ringoot kwam in. Met nog een goed kwartier te spelen dook De Haspe de ruimte in, Hebbelinck speelde de Brakelse spits perfect aan en na 72’ stond de 1-3 op het scorebord. Een paar minuten later viel een kopbal van de ingevallen Betremieux op het dak van het Brakelse doel en een voorzet/schot van Balaj werd door van Den Noortgaete over de dwarsligger getipt. De Brakelse zege kwam niet meer in gevaar. Door deze driepunter is OLSA na één week de rode lantaarn alweer kwijt.

Komende zondag ontvangt OLSA Overijse.

R 18.

X