“Je zal hier in de namiddag veel politie zien”

De man die zich gisteren met een wapen urenlang verschanste in zijn woning langs Vrijsbeke in Horebeke wordt door buurtbewoners als labiel omschreven.

Het gaat om een alleenstaande vijftiger. “Je zal hier in de namiddag veel politie zien”, had hij tegen een buurman gezegd. Toen hij even later met een wapen in de tuin liep verwittigden de buren de politie. Nadat de man zich verschanste in zijn woning en zich aan zijn raam vertoonde met zijn wapen werden speciale politie-eenheden erbij geroepen. Het was niet zeker of het om een echt dan wel vals wapen ging. Er werden ook enkele drones gebruikt om de situatie in de gaten te houden. Ondertussen werd de man toegesproken met een parlofoon en dat werkte, omstreeks 17 uur gaf hij zich zonder weerstand over. Volgens buurtbewoners zou hij op de sukkel zijn sinds zijn moeder vorig jaar overleed en hij alleen in het ouderlijke huis woont.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Gewapende man houdt woord: “In de namiddag zal je hier heel wat politie zien”