Zottegemnaar riskeert 4 jaar cel na onder andere brandstichting

Een 25-jarige Zottegemnaar riskeert vier jaar cel.

Hij moest zich in de correctionele rechtbank van Oudenaarde verantwoorden voor brandstichting in de Kleine Nieuwstraat in Zottegem, voor het feit hij daags voordien slaags raakte met zijn buurman en ook voor diefstal. De twee eerste feiten zijn aan elkaar te linken en speelden zich af eind september vorig jaar. Daags nadat hij werd vrijgelaten na een vechtpartij met zijn buurman over een geldkwestie werd hij vrijgelaten, maar toen kwam hij op het idee om brand te stichten. De brand was snel onder controle, maar er moesten toch vier mensen naar het ziekenhuis wegens rookintoxicatie. De diefstal waarvoor hij zich moest verantwoorden betrof een blik bier in de nachtwinkel. Toen de uitbater het blik afnam bedreigde hij hem met een mes. Voor alle feiten samen riskeert hij een gevangenisstraf van vier jaar. Uitspraak volgt op 14 februari.

Bron Het Laatste Nieuws, lees meer via onderstaande link

Nachtje doorgebracht in de cel, vrijgelaten en brand gesticht: 25-jarige riskeert vier jaar cel