Actievoerders zetten gemeenteraad op stelten.

Dinsdagavond ventileerden zo’n 100 actievoerders bij het begin van de gemeenteraad hun ongenoegen over de sluiting van het openluchtzwembad ‘Den Bleek’ en de verhoging van de belastingen.
De actievoeders brachten aan de trappen van het stadhuis een spandoek en een opblaasbaar zwembad aan. Aanvankelijk kregen de gemeenteraadsleden geen toegang tot het stadhuis. Pas toen burgemeester Guido De Padt poolshoogte kwam nemen en op stevig wat boegeroep werd getrakteerd, mochten de schepenen en de gemeenteraadsleden naar binnen, niet zonder spitsroede te lopen langsheen een cordon van ontgoochelde en boze actievoerders.
Een groot deel van de actievoerders trok al fluitend en scanderend de raadzaal binnen en dropten het opblaasbaar zwembad voor de voeten van de burgemeester en schepenen. De Padt was kop van jut. Pas nadat Rudy Frederic – voorzitter van de gemeenteraad – dreigde om de raadzaal te ontruimen, werd het wat rustiger en kon de gemeenteraad van start gaan.
Julien Borremans
Foto’s: Sven Mathys

X