Jenne De Potter (CD&V) is lijstduwer op de Kamerlijst

9/3/2019 – Zottegem – De Burgemeester van Zottegem Jenne De Potter staat op de lijstduwersplaats van de Oost-Vlaamse CD&V-lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers bij de verkiezingen van 26 mei 2019. De lijst wordt getrokken door de huidige Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

Dit werd vandaag bevestigd op het Provinciaal CD&V Congres. Burgemeester De Potter reageert strijdvaardig op deze plaats. “De lijstduwersplaats is een zeer zichtbare plaats op de lijst en is een vorm van waardering voor mijn engagement voor de partij. Het is uiteraard een strijdplaats die geen zekerheid geeft op een zitje in het parlement. Maar die strijd ga ik graag aan. Het is belangrijk dat de stem van Zottegem en de Vlaamse Ardennen ook in het federale parlement kan worden gehoord. Aangelegenheden zoals veiligheid, met politie, brandweer maar ook alles wat te maken heeft met NMBS en spoorinfrastructuur is immers federale materie en erg belangrijk voor onze streek.” De Potter was tot 5 februari van dit jaar Vlaams Parlementslid.

Maar door het ontslag van toenmalig Minister Joke Schauvliege moest De Potter als eerste opvolger zijn zitje in het parlement afstaan. Nu lonkt misschien opnieuw de overstap naar het federale parlement. “Het federale beleidsniveau is iets wat me erg boeit”, stelt De Potter. “Ik startte mijn politieke carrière als adviseur/medewerker in de CD&V Kamerfractie en bekommerde me toen vooral in dossiers rond energie, middenstand en consumentenbescherming. Toen ik in 2008 voor het eerst voor korte tijd in de Kamer van Volksvertegenwoordigers terecht kwam was ik actief in de commissie financi ën en in de commissie mobiliteit (spoorinfrastructuur).” Op 26 mei ben ik opnieuw kandidaat voor dat beleidsniveau. In ieder geval blijf ik mijn taak als burgemeester van onze mooie Egmontstad verder vervullen.