Door stormweer zijn bossen en parken gesloten en wordt de carnavalsstoet te Ninove ingekort.

 


Geraardsbergen/Ninove. Door stormweer gaan in Geraardsbergen de parken en de bossen dicht. In Ninove wordt het parcours van de carnavalstoet ingekort.

In de loop van de dag trekt een krachtige westerstorm over onze contreien. Het KMI Voorspelt rukwinden tot meer dan 100 km/h. Naar de avond toe zal de kracht van de wind wat afnemen, maar blijven rukwinden tot 80 à 90 km/h mogelijk. De veiligheidsdiensten roepen op tot voorzichtigheid. Wandelingen onder bomen moeten worden vermeden.

In Geraardsbergen worden de parken en de bossen gesloten. Het gaat om het Abdijpark, het Grupellopark, het Boelarebos, de ingang van de Bosberg en het straatje tussen de Muur en de Vierwindenstraat.

In Ninove heeft de veiligheidscel beslist om het parcours van de carnavalstoet in te korten en te beperken tot: de Nieuwe Weg — de Nederwijk — de E. De Molstraat — de Moeder de Tiburcestraat — de Astridlaan — de Stationsstraat — de Biezenstraat — de Lavendelstraat — de Kaardeloodstraat — de Centrumlaan. Carnavalisten mogen niet op de praalwagens staan. De reclamestoet volgt wel het normale parcours en eindigt in de Kaardeloodstraat.

Voor meer info: https://www.meteo.be/nl/

Julien Borremans

X