Top-kandidaat Matthias Diependaele (N-VA) naar campagnedag met waterstof-wagen

De Zottegemse N-VA top-kandidaat Matthias Diependaele, lijsttrekker in Oost-Vlaanderen, vertrok zondag met een waterstofauto naar de N-Va campagnedag in Gent.

“In het kader van het thema mobiliteit en ecologie spraken we af met de verschillende kandidaten om met zoveel mogelijk verschillende vervoersmiddelen naar Gent te trekken”, aldus Matthias Diependaele. “Met fietsen, bakfietsen, triporteurs, openbaar vervoer, enz… Ik volg in het Vlaams Parlement al meer dan 7 jaren het thema waterstof op. Daar begint nu eindelijk schot in te komen. Door onze goeie contacten met waterstofnet (een Vlaams Nederlandse samenwerking op gebied van innovatie mbt waterstof) zijn we erin geslaagd om één van de weinige waterstofauto’s in Vlaanderen te mogen gebruiken. Tot de dag van vandaag rijden er niet meer dan 10 rond in heel Vlaanderen en het is waarschijnlijk de eerste keer dat we er eentje op bezoek kregen in de Vlaamse Ardennen.”