©SoRi - Chris Froome zal niet te zien in Tour de France op Belgische bodem

Onze streekrenners Aim é De Gendt en Laurens De Plus razen door Ninove

©SoRi – Chris Froome zal deze editie van TDF niet voorbij razen in Ninove

Op zaterdag 6 juli trekt de 1ste rit van de Ronde van Frankrijk 2019 door onze stad Ninove. Deze doortocht zal gedurende enkele uren hinder veroorzaken op de mobiliteit en de bereikbaarheid. Ook handelaars zullen niet of moeilijk bereikbaar zijn.

De karavaan rijdt Ninove binnen op de N8 – Brusselsesteenweg vanuit Roosdaal om zo de volledige N8 (Leopoldlaan — Elisabethlaan en Brakelsesteenweg) af te rijden en vervolgens de N45 — Tabakslaan te nemen richting Geraardsbergen.

Verkeersmaatregelen

  • om 9 uur wordt het parcours volledig afgesloten.
  • vanaf 10.50 uur wordt de publiciteitskaravaan verwacht. Het einde van de publiciteitskaravaan is voorzien rond 11.25 uur.
  • tussen de publiciteitskaravaan en de wielerwedstrijd is er een onderbreking van ongeveer 1.15 uur. Gedurende deze periode blijft het parcours volledig afgesloten (passage van de wagens van pers, organisatie…).
  • rond 12.45 uur rijden de renners Ninove binnen Zij verlaten Ninove rond 13.05 uur.
  • na de volledige doortocht van het wielerpeloton en de aansluitende karavaan (ploegwagens/ordediensten/organisatie/pers) zal het parcours opnieuw opengesteld worden.

Van 9 uur tot ± 14 uur wordt het parcours (N8 en N45) en ook alle zijstraten die op het parcours uitkomen, afgesloten. Waar mogelijk worden lokale omleggingen voorzien.

Kruispunten op parcours

Ter hoogte van volgende 2 kruispunten zullen  enkel  prioritaire voertuigen  (politie, brandweer, …) kunnen oversteken:

  • N8 Brusselsesteenweg — N28 Halsesteenweg
  • N8 Brusselsesteenweg — N255 Edingsesteenweg.

Uit veiligheidsoverweging zal ook het kruispunt Dollar volledig verkeersvrij zijn met uitzondering voor het verkeer komende uit Preulegem en Albertlaan. Het verkeer komende uit Preulegem zal verplicht richting Albertlaan moeten rijden. Het verkeer komende uit de Albertlaan zal ter hoogte van de Dollar een keerbeweging moeten maken, richting Aalst.

Randanimatie

De organisatie van de Ronde van Frankrijk hanteert zeer strenge regels met betrekking tot de organisatie van evenementen en animatie in de rand van de doortocht van de tourkaravaan. Alle activiteiten (behalve de loutere priv é-initiatieven op uw eigen terrein) moeten aan de organisator van de Ronde van Frankrijk gemeld worden door middel van een contactfiche en er is een ‘gids voor de parcoursgemeenten’ beschikbaar waarin uitgebreid wordt omschreven wat wel en niet toegelaten is. De contactfiche en de gids zijn op aanvraag beschikbaar bij de dienst evenementen (evenementen@ninove.be).

Handelaars en priv é eigendommen op het parcours

Handelszaken op het parcours zullen niet bereikbaar zijn. Dit geldt ook voor priv é eigendommen gelegen op het parcours. Indien je toch weg moet, moet je je wagen buiten het parcours parkeren.

Moedig de renners aan en vooral onze twee streekrenners Laurens De Plus en Aim é De Gendt!

Proef van het Ronde van Frankrijk-circus, en trek naar het parcours voor de renners de supporteren! Een unieke kans om van dichtbij toprenners in actie te zien!

X