Komt de openluchtfilm naar jouw buurt? Stem dan nu op je favoriete film

Eind augustus trekt de dienst cultuur voor de zevende keer met een openluchtcinema op trot. Vier keer ‘spelen’ we een Vlaamse Film op een bijzondere locatie. Twee films hebben we zelf geprogrammeerd. De twee andere cinema-avonden kies jij de film.

 Aan het station van Okegem op vrijdag 16 augustus volgen we de teambuildingfratsen van ‘De Collega’s 2.0’, een komedie van Jan Verheyen, losjes gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 1980. Een week later,  in de fraaie tuin van Zorgcentrum Wilgendries in Voorde, beleven we in ‘Niet schieten’, een film van Stijn  Coninx, de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst door de ogen van de 9-jarige David, wiens ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.

 Stem zelf een openluchtfilm

Voor de twee andere avonden mag je zelf de film kiezen. Op 17 augustus, aan de  Zwarte Flesch in Pollare, kies je tussen  Girl, de fel besproken debuutfilm van Lukas Dhont  over de 15-jarige Lara die het wil maken als ballerina, en  Coureur van Kenneth Mercken, het verhaal van Felix die coureur wil worden. Voor de laatste film, op 24 augustus aan de kerk van de Lebeke in Outer, kies je  de schoonste  Vlaamse Film van de voorbije 30 jaar uit onze lijst van 10 Vlaamse klassiekers. Je kiest uit  Crazy Love, Hector, Blueberry Hill, Manneken Pis, Iedereen beroemd, Pauline & Paulette, Loft, De helaasheid der dingen, Rundskop of Marina. De film met de meeste stemmen mag deze zomer ons eigenzinnige filmfestival afsluiten.

Stemmen kan via  www.ninove.be/films  tot 1 augustus!