Wielervereniging Koninklijk Sportverbond Strijpen organiseert een wielergala voor Dames

Het podium van de wielerweek in 2017

Wielervereniging Koninklijk Sportverbond Strijpen organiseert morgen 23 juli een wielergala voor Dames in Strijpen: de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

Op dinsdag 23 juli 2019 is Strijpen opnieuw “het wielerdorp van Zottegem. Op die dag organiseert het Koninklijk Sportverbond Strijpen haar jaarlijkse wielerwedstrijd voor dames, met om 14u30 de Dames Jeugd (met zowel de nieuwelingen als de junioren in één wedstrijd). Deze wedstrijd loopt over 8 plaatselijke ronden van 8 km of in totaal 64 km. Door het gewijzigde reglement starten bij de jeugd de nieuwelingen één minuut voor de junioren. Daarna zijn de Dames Elite aan de beurt, het startschot wordt gegeven om 17 uur, deze wedstrijd wordt verreden over een afstand van 88 km of 11 ronden van 8 km.

De wedstrijd voor Elite Dames 1.15A is onderdeel van het regelmatigheidscriterium de “Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen”. Hier werken 24 organisatoren samen om het Dameswielrennen te promoten en ervoor te zorgen dat er aantrekkelijk prijzengeld te verdienen is. Tevens willen zij de regionale vrouwenkoersen nadrukkelijker onder de aandacht brengen.

Sinds het ontstaan van onze wielervereniging koos het bestuur resoluut voor het Dameswielrennen.

Vertrek en aankomst zijn beide ter hoogte van caf é De Luchtbal, Meerlaan 1 te Strijpen.

Lees ons eerder bericht over de Verkeersmaatregelen tijdens de Wielerweek in Strijpen