aankomst Zwarte Lola te Budapest

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” – ZWARTE LOLA.

Team 605 behaalde met hun Caddilac Brougham limousine, die ze ondertussen “Zwarte Lola” doopten, de negende plaats in hun reeks.

aankomst Zwarte Lola te Budapest

Na aankomst in Budapest werd de limo aan de kant gezet en volgden er twee dagen van feesten en stoom afblazen na een nogal bewogen rally.

En er was reden tot vieren want samen met, een soms nukkige, Zwarte Lola werd uiteindelijk binnen hun reeks nog de negende plaats behaald.

Ze hebben lang op de vierde plaats gestaan doch op het laatste werd Budapest bereiken belangrijker dan de dagelijkse challenges uitvoeren. Iets wat het team natuurlijk de nodige punten heeft gekost.

In ieder geval een resultaat waar onze streekgenoten fier op kunnen zijn.

Gedurende het weekend dienden twee ploegmaats, Karen en Bart, helaas te vertrekken. Het werd een emotioneel afscheid. Na een week van lief en leed delen was het moeilijk om de traantjes te bedwingen. Het leek er dus op dat de terugtocht maar met vier zou verlopen. Maar niets is minder waar want de open plaatsen werden reeds opgevuld door … twee Lierdenaars.

aankomst Budapest Rally 2019 afscheid ploegmaats te Budapest

bezoek met tram aan Budapest einde Budapest Rallyverhaal

Mekanieker met pech onderweg.

Aaron Dirix uit Sint Martens Lierde, mekanieker en lid van de rallycrew, had op weg naar Budapest ook autopech. Hij diende zijn wagen achter te laten in Tri ëst (Itali ë) en de rally verder te volgen in een huurwagen. Vandaag diende deze wagen teruggebracht en daarom toverde Team 605 de limo om in een heuse taxi om Aaron in Tri ëst op te halen.

Ondertussen was zijn vriendin Eline Van der Cruyssen zondag met het vliegtuig naar Budapest gekomen omdat ze samen nog een deel van Europa wilden doorkruisen. Aarons wagen besliste er anders over en beiden zijn dus vanaf nu de nieuwe reisgezellen.

Aaron in de Zwarte Lola Zwarte Lola met autopech onderweg

Terug naar Plitvice

Door al de problemen die Zwarte Lola op de heenrit veroorzaakte konden een aantal prachtige plekken niet of onvoldoende bezocht worden. Daarom werd er beslist om sommige ervan op de terugweg aan te doen. Dit natuurlijk op voorwaarde dat Zwarte Lola, zoals deze namiddag weer het geval was, geen gekke kuren meer krijgt om aan de kant te gaan staan.

Ondertussen zijn ze terug op weg naar   het natuurpark van Plitvice (Kroati ë) om er morgenvroeg de meren en watervallen te gaan bezoeken.

Natuurpark Plitvich

Bevriende teams

“Wezatengisterenopcaf é” vond het ook spijtig om afscheid te moeten nemen van heel wat mensen waarmee ze gedurende de rally bevriend geraakten. Team Fragile – BR19,  RoadRage – BR19,  CoolRunnings – BR19  en De duveltjes- BR19 waren teams waarvan ze de fantastische mensen beter leerden kennen en die ze zeker nog hopen terug te ontmoeten. Voor Team Fragile zit dit er zeker in want zijn werden eerste in hun reeks en dienen dus met de winnaars van de twee overige reeksen te strijden voor de uiteindelijk titel.   En deze titelstrijd zal waarschijnlijk eind september doorgaan ergens in onze contreien.

Team 605 met aanvulling.

Wat vooraf ging kan je hier lezen:

Streekgenoten bereiden zich voor op de 2000km lange “Budapest Rally 2019”.

Team 605 “WEZATENGISTERENOPCAFE” op promotoer voor hun deelname aan de Boedapest Rally 2019.

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” — Etappe 1-2-3

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” — PECH ONDERWEG

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” — BACK ON TRACK

Budapest rally: reisverslag team 605 “Wezatengisterenopcaf é” — EIND GOED, AL GOED