Rallyrijder ernstig gewond na mislukte stunt op bedrijventerrein.

Stuntrijder veroorzaakt brand na crash.


Foto www.vanisrael.be


Geraardsbergen. Op het bedrijventerrein Unal in Geraardsbergen knalde een jongeman na een mislukte rallystunt tegen een verwerkingsintallatie van de boomschorsfirma Van Israel. De schok veroorzaakte een stofbrand in de installatie.
Het bedrijventerrein van boomschorsgigant Van Israel was voor een brokkenpiloot het uitgelezen parcours om een rallyrit te organiseren. Van Israel in de Gaverstraat geniet van een jaarlijkse vakantie en is bijgevolg gesloten. De jongeman haalde zonder toestemming allerlei bravourestunts met zijn wagen uit. De man verloor de controle over het stuur en zijn wagen slipte tegen een metalen hek, vlak aan een zeefinstallatie. Een steekvlam kwam tussen het opgestapelde stof terecht, wat een moeilijk te blussen, smeulende stofbrand veroorzaakte.
Brandweerploegen van Geraardsbergen en Ninove waren heel snel ter plaatse en hadden urenlang de handen vol met nablussen. Een brandweerman: ‘Door de grote hoeveelheid stof was de brand moeilijk te blussen en de kans op een stofontploffing was re ëel. Ook door het warme weer was het een zware klus.’
De bestuurder raakte ernstig gewond, maar is niet in levensgevaar. Na het toedienen van de eerste hulp, werd hij naar het ASZ van Geraardsbergen overgebracht.
Julien Borremans
X