Stervoetballer van KSV Ghislain Clembout overleden.


Foto 1 zit hij e tweede van links.                                             Foto2: staat hij de tweede van links.


Geraardsbergen. Ghislain Clembout bezweek gisteren aan een hartslagaderbreuk. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw speelde hij bij KSV Geraardsbergen de pannen van het dak. Stephan Bourlau — die enkele seizoenen met hem speelde — kende hem vooral als ‘een goedlachse en sympathieke man’. Ghislain was vijf jaar de topschutter. Tot op het einde van zijn dagen, droeg hij KSV in zijn hart.

Zaterdag 10 augustus kwam het tragisch bericht binnen dat Ghislain Clemhout ( °20/10/1952) overleed aan een hartaderbreuk tijdens zijn verlof aan de kust. Ghislain Clemhout werd in Deftinge geboren, waar hij op vrij jonge leeftijd bij het eerste elftal debuteerde.   Hij werd opgemerkt door de scouts van KSV Waregem.   Beginjaren ’70 werd hij opgenomen in de kern van deze eersteklasser waar hij streekgenoot Roland Collier (ex-KSV Geraardsbergen) tegenkwam.

Na een kort avontuur bij de West-Vlaamse club vervoegde hij de rangen van KSV Geraardsbergen.   Hij groeide al vlug uit tot de lieveling van de vele plaatselijke supporters.   Ghislain was een vijftal jaren topschutter in eerste provinciale. In 1979 promoveerde hij met KSV naar 4e  nationale (ook bevordering genoemd).   Na twee seizoenen degradeerde KSV terug naar 1e provinciale.

Stephan Bourlau: ‘Ghislain kreeg de bijnaam ‘de Gille’ verwijzend naar zijn vroegere Braziliaanse ploegmaat bij KSV Waregem met name GIBA. Op zijn 35ste stopte Ghislain met actief voetballen.’ Na zijn succesvolle carrière werd Ghislain trainer bij KSV en Sparta Geraardsbergen, waar hij meteen de kampioenstitel pakte.

Tot zijn laatste dagen bleef Ghislain een fervent supporter van zijn ex-club KSV Geraardsbergen. Bourlau: ‘Wij verliezen een goedlachse en sympathieke man.’

Foto’s: Stephan Bourlau

Julien Borremans

 

X