Op bedevaart naar Lourdes? Toch wel…en waarom niet ?

Lourdes blijft ook in deze tijden een bedevaartsoord waarvoor vele honderdduizenden mensen reeds zovele jaren een bijzondere aantrekkingskracht ervaren. Wat beweegt die duizenden pelgrims van over de hele wereld om, ieder jaar opnieuw, gezond, gehandicapt of zelfs zwaar ziek op bedevaart te trekken ? Wie wakkert het vuur aan van de zorg en de onbaatzuchtige dienstbaarheid van duizenden vrijwilligers, dan nog vooral jonge mensen ?

In Lourdes, het grootste bedevaartsoord van Europa,    zie je vrede en vreugde, geloof en liefde, hoop en goedheid en vooral veel meer dan de dagelijkse miserie of pijn. Je ervaart er de stille verbondenheid met anderen op bedevaart,    de rust ondanks de grote drukte, het relativeren van het dagelijks doen en laten. De moeite waard ?    Zeker.

Die ervaring mochten heel wat mensen uit de grote omgeving van Ninove kennen tijdens de eerdere Lourdesreizen.    Gegroeid vanuit de Bedevaartwerkgroep Ninove van het vroegere Dekenaat Ninove besloot deze, met de komst van het grotere Dekenaat Aalst, een nieuwe Lourdesbedevaart in te richten  in de grote vakantie van volgende zomer 2020. De werkgroep werd met enkele mensen uitgebreid en opnieuw wordt uitgekeken naar een mooie, intense en hartverwarmende tocht naar dit grootste bedevaartsoord van Europa.

De bedevaart gaat  van 17 tot 23 juli 2020  en ook deze keer wordt er met een nog snellere TGV-trein gereisd zodat de hele heen- en terugreis een heel groot stuk wordt ingekort.

In Lourdes wordt verbleven in het gekende Hotel Roissy in volpension, op wandelafstand van het heiligdom. En de begeleiding van de hele reis gebeurt door onze eigen mensen. Zij maken er opnieuw een gezonde mix van gebed en bezinning, ontmoeting en ontspanning, uitstappen en gezellig samen op weg gaan van. Iedereen kan mee en de hele groep wordt bewust niet t é uitgebreid gehouden.

Praktische informatie

Wie wil meegaan stort  100 €  voorschot per deelnemer op rekeningnummer  BE05 7360 4290 4275  van Dekenale Projecten Lourdesbedevaart. De    totale kostprijs komt op een bedrag van ongeveer 820 € en er is ook een spaarformule voorzien,    maar meer info volgt zeker binnenkort. Een eerste  INFO-VERGADERING  over deze Lourdesbedevaart gaat door    op  DONDERDAGAVOND 28 november in het Klooster H.Harten Ninove (ingang Burchtstraat) om 19u30. Wie interesse heeft is van harte welkom.

Voor alle verdere informatie over deze Lourdesreis kan men terecht bij Pastoor Michel Bekaert, Boudewijnlaan 1 in Aalst (tel 0468/297177 en 053/213146 of  michel.bekaert@proximus.be  ) alsook bij Danny Schoon, Edingsesteenweg 102, 9402 Ninove (tel 0474/444892    en 054/338794 of  danny.schoon@telenet.be) of bij alle parochiepriesters van het Dekenaat. Info-foldertjes en inschrijvingsformulieren binnenkort ook in alle parochiekerken.