Treinbegeleider wordt door een zwartrijder in elkaar geslagen.


Geraardsbergen/Ninove. Een treinbegeleider uit Geraardsbergen werd op kerstavond door een agressieve zwartrijder in elkaar geslagen. De man diende met verschillende verwondingen op de spoeddienst te worden verzorgd. Hij liep o.a. twee gebroken tanden en een gebroken pink op.

Een boordchef controleerde op dinsdagavond 24 december de vervoersbewijzen tussen treinroute Aalst-Geraardsbergen. Eens voorbij Denderleeuw – waar de meeste treinreizigers opstappen – vatte de man zijn controle aan. Op een gegeven moment ziet de treinbegeleider een man achteraan de trein een twintigjarige man zitten, waarmee hij voordien al problemen heeft gehad. Hij en zijn vriend konden toen geen geldig vervoersbewijs voorleggen. Beide heren kregen een boete en werden na wat verbaal geweld door een veiligheidsdienst van de trein gezet.

Dinsdagavond kon de man andermaal geen vervoersbewijs voorleggen. De man had naar eigen zeggen geen geld, maar ook geen identiteitskaart op zak. De begeleider verwittigde de veiligheidsdiensten. Een ploeg van de politie werd naar het station van Geraardsbergen gestuurd.
Toen de agressieveling de trein in Appelterre verliet, kwam het tot een vechtpartij. De boordchef kreeg enkele rake klappen en liep twee gebroken tanden, een gebroken pink en een snijwonde op.

De boordchef kon zijn dienst tot in Geraardsbergen verderzetten en werd nadien door de politie naar de spoeddienst overgebracht. De dag nadien legde de man klacht neer bij de politie. Hij is twee weken werk onbekwaam.

Julien Borremans

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X