Johan Verminnen met ‘Plankenkoorts’ in GC De Kluize

Vijftig jaar op het podium

Op zondag 16 februari om 15 u zal je in de Oosterzeelse cultuurtempel kunnen smullen van het concert ‘Plankenkoorts’ van Johan Verminnen. Hij viert ‘50 jaar podium’ met een groots opgezette jubileumtoer. Ons ronduit schitterend ‘Kluize-team’ én Neos Oosterzele wisten hem te strikken voor een optreden in GC De Kluize. Zeker weten, het boegbeeld van het Nederlandstalig chanson Johan Verminnen palmt GC De Kluize in. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle).
In september 2017 bracht hij een live-cd ‘Plankenkoorts’ uit, met zijn grootste successen en de belangrijkste liedjes uit zijn loopbaan. Het album leverde de vonk voor zijn tournee. De positieve stress van een artiest, alleen in zijn kleedkamer, de niet te temmen gedrevenheid om elk concert opnieuw alles uit de kast te halen, zeg maar de ‘Plankenkoorts’ —zelfs na een halve eeuw carrière! — werd zijn uitgangspunt voor zijn tournee, waarin hij geruggensteund wordt door een schitterende band.
Wat mag je verwachten? Johan Verminnen presenteert de grootste successen uit zijn rijk gevulde loopbaan. Zoals daar zijn: ‘Mooie dagen’, ‘Ik wil de wereld zien’, ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘Rue des Bouchers’, ‘Brussel’, ‘Met zeven aan tafel’, ‘Paulien’, ‘Oostende in The Rain’, ‘k Voel me goed’, ‘De tet van Koekelberg’, …en nog veel andere parels. De voorstelling ‘Plankenkoorts’ zal met veel enthousiasme gebracht worden. Johan Verminnen zal nog maar eens bewijzen waarmee hij al 50 jaar lang bezig is. Wanneer Johan Verminnen en zijn muzikanten het beste van zichzelf geven, spatten de emoties van het podium. Zin om het zelf mee te maken? Tickets kosten 20, 19, 18, 17 en 16 euro en zijn verkrijgbaar in GC De KLuize, Sportstraat 3, Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be.     Reporter 17