Kettingbotsing op de N42 ter hoogte van de Strichtstraat.


Geraardsbergen. Ter hoogte van de Strichtstraat op de N42 deed er zich op de middag een kop-staartaanrijdring voor waarbij drie wagens betrokken waren. De voorste wagen vertraagde. Door een onoplettendheid botsten de andere wagens tegen de voorligger. Er zijn geen gewonden, enkel blikschade. De politie was snel ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. De N42 werd niet afgesloten. De verkeershinder blijft beperkt. E én van de wagens werd getakeld.

In het verleden gebeurden reeds verschillende ongelukken ter hoogte van de Strichtstraat. Wagens – die vanuit Geraardsbergen komen – wensen soms in de Stichtstraat in te draaien, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Een onoplettendheid van de achterligger of door een trage reactie heeft soms een ongeluk tot gevolg.

Julien Borremans