Update bericht van Brandweer Vlaamse Ardennen aangaande Ciara Storm

BVLAR UPDATE 1 CIARA (13u40)

Momenteel situeren de meeste interventies zich op het grondgebied van Kruishoutem, Oudenaarde, Brakel en Ronse. Een twintigtal interventies zijn reeds afgewerkt, en momenteel zijn we ter plaatse op 5 interventies, waarvan een ingevallen puntgevel te Everbeek (Brakel) de meest kritieke is; de overige interventies zijn divers, maar typisch stormgerelateerd (opruimen openbare weg, weggewaaide elementen,…). Nog enkele interventies staan in de wachtrij en worden zo snel als mogelijk behandeld. Momenteel is de algehele situatie onder controle, en volgt een team de situatie minuut tot minuut op.

BVLAR UPDATE 2 CIARA (14u50)
We zijn nog steeds in de weer met de interventie te Everbeek. Bijkomend concentreren we ons op twee weggewaaide daken te Oudenaarde, waarvan één appartementsgebouw in aanbouw. Voorts werden reeds 25 interventies afgewerkt, zijn we ter plaatse op 7 interventies, en staan er nog 3 in wacht. We hebben momenteel 8 voertuigen op het terrein, en zo’n dertig manschappen die de interventies aan het behandelen zijn. De interventies situeren zich momenteel hoofdzakelijk op het grondgebied van Kruisem, Oudenaarde, Zottegem en Brakel.
Er zijn ongeveer 5 manschappen aanwezig om de interventies te coördineren en te dispatchen. Voorts kan gemeld worden dat we tot nog toe geen meldingen gekregen van zeer dringende interventies. De algehele situatie is onder controle. Burgers die niet-dringende hulp nodig hebben kunnen het nummer 1722 bellen, of het e-form invullen op onze website (bvlar.be/stormschade).