UPDATE VIDEO: Kat wordt ontvoerd in Sint-Goriks-Oudenhove


Sint-Goriks-Oudenhove. ‘Hoi, ik ben Gorix, een Siamese kater, meer bepaald Siamees Seal Point. Ik ben één jaar oud, gechipt en woon in Sint-Gorik-Oudenhove. Zo ’n jaar geleden heb ik mijn ouderlijk huis in Holland verlaten om hier in De Vlaamse Ardennen te komen wonen. De hemel op aarde, prachtig huis, vriendelijke baasjes, propere kattenbak, magisch altijd vol etensbakje. Als kers op de taart is ’t hier ook nog een B&B, dus veel bezoek, mensen die allemaal voor mij komen. Dat is maar normaal ook. Ik ben immers de mooiste, slimste en, als ik zin heb, de liefste kat uren in het rond.

UPDATE: Het Laatste Nieuws meldt dat de man die op de video te zien is, bomdemstalen kwam nemen en de kat dus niet heeft meegenomen. Lees meer via deze link.

Na een tijdje mocht ik de tuin in. Wauw. Er liep van alles rond dat beweegt en leeft: schapen om schijngevechten mee te houden, onnozele kippen en bovenal lekkere muizen in de weide.  Het leven is een feest.

Op een zekere dag zat ik in de weide een molshoop te bestuderen. Er stopt een bestelwagentje, iemand stapt uit met een stok en een zak. Ik word in die zak gestopt en in de koffer gesmeten, maar ik wil niet weg. Laat me los. Er wordt op mij gewacht’, getuigt Gorix.

Door een toeval hebben de baasjes van Gorix enkele camerabeelden van wat die dag gebeurd is. Jammer zijn de beelden niet scherp genoeg om de daders te kunnen herkennen. De baasjes hebben overal tevergeefs gezocht. Wat ze wel weten, is dat de wagen een recent model is van Renault Kangoo Express is.

Wie informatie kan verstrekken over deze onrustwekkende verdwijning kan contact opnemen met de baasjes: 0477/229566 – 09/2255693. Thuisadres van Gorix: Langendries 58 – Sint-Goriks-Oudenhove.
Voor meer info: