Automobilist laat wagen meer dan een uur op de stoep staan. voetgangers moeten op straat lopen


Geraardsbergen. In de vroege namiddag van donderdag 14 april stond een wagen meer dan een uur half op de stoep geparkeerd. De chauffeur zette de vier pinkers van zijn wagen op en liep even naar binnen. Voetgangers moesten uitwijken naar de straat om hun weg verder te zetten. Pas meer dan een uur later kwam hij terug, kroop in zijn wagen en ging ervan door. Jammer genoeg gebeurt het regelmatig dat automobilisten hun wagen op het voetpad parkeren.

Verkeersveiligheid vormt de hoeksteen van elk mobiliteitsbeleid. Daar hoort ongetwijfeld correct parkeren bij. Wanneer een automobilist zijn wagen op de stoep achterlaat, brengt hij de zwakke weggebruiker mogelijks in gevaar.

In het algemeen politiereglement Geraardsbergen/Lierde staat duidelijk vermeld dat wildparkeren tot administratieve geldboetes kunnen leiden. ‘Zover hoeft het niet te komen’, laat een passant weten. ‘Ik vraag enkel dat de automobilisten rekening houdt met de veiligheid van de voetgangers en dat ze de gebods- en verbodsbepalingen naleven.’

Meer info: https://www.politie.be/5428/over-ons/politiereglement/politiereglement

Julien Borremans