Guido De Padt terug burgemeester op vrijdag 1 mei


Geraardsbergen. Begin maart onderging Guido De Padt, nu bijna 15 jaar burgemeester van Geraardsbergen, een openhartoperatie in het A.S.Z. Aalst. Deze chirurgische ingreep verliep zeer goed, alsook de 8-weken durende revalidatie die hij thuis opstartte. Gedurende deze periode trad eerste schepen Fernand Van Trimpont op als waarnemend burgemeester. Guido De Padt: ‘Ik dank hem hiervoor en ook alle andere schepenen en medewerkers voor hun inzet.’ Guido De Padt heeft, na ruggespraak met zijn artsen, beslist om op 1 mei – de Dag van de Arbeid… – de Geraardsbergse fakkel opnieuw over te nemen.

Guido De Padt: ‘De voorbije twee maanden waren confronterend. Er was niet alleen de ingrijpende operatie die heel wat inspanningen vergde van mijn lichaam en geest, maar ook het coronavirus dat ons leven beheerst en verlamt. Mijn  gezond burgemeestershart snakt nu terug naar aanwezigheid op het terrein. Tot nu toe heb ik opgevolgd vanop de zijlijn, maar ik wil terug zelf aan het roer staan en onze dierbare stad en haar inwoners veilig en voorspoedig doorheen het virusveld loodsen. Het is nog verre van voorbij, we zijn gewaarschuwd. De komende maanden is het alle hens aan dek om Geraardsbergen terug te laten floreren en het economische en sociaal leven, en ook het vertier op gang te brengen en te steunen. Dat is letterlijk en figuurlijk broodnodig. De solidariteit in onze stad vind ik hartverwarmend én stemt me hoopvol. We mogen dit niet loslaten. Ik dank en applaudisseer voor al wie in de zorg- en veiligheidssector actief is en alle helden voor en achter de schermen die ons recht houden.’