Markske geeft toe dat vrouwen superieur zijn.

Markske in tijden van crisis – het verkeer op de N8 zwelt opnieuw aan.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

Eergisteren reed ik zeswekelijks mijn vader naar het ziekenhuis in Zottegem om ‘iets’ te doen aan zijn kortzichtigheid die sinds een paar jaar gecatalogeerd wordt als cataract. Daar kwam ik in een totaal andere wereld terecht. Ik kon er niet binnen, maar de omgeving er rond was adembenemend. Door mondmaskers onder andere. Noord-Korea heb ik nooit bezocht en zal ik nooit bezoeken, tenzij onder dwang. Maar dit komt in de buurt, vrees ik. Uitgelijnde trajecten en ijzige discipline.

Ik kan de Noord-Koreanen niet uit elkaar houden. Ze zien er allemaal eender uit. Behalve hun baas, Kim-Jon-En-Nog-Iets. Die springt eruit. Een voederbietenhoofd gelijk een omgekeerde Noord-Chinese vaas. Sinds hij uit het openbaar leven verdwenen is, zou hij minder herkenbaar zijn, naar het schijnt. De Zuid-Koreanen, ja, die pik er zó uit natuurlijk.
Nu, dit is niet uitzonderlijk. Noord-Koreanen hebben evenveel moeite om westerlingen te herkennen. Het zit namelijk in onze genen om niet-rasgenoten over dezelfde kam te scheren. Ik wordt door Noord-Koreanen vaak ingewisseld voor Boris Johnson, we zien allebei een beetje wittekes rond onze neus.

Daarna weer de baan op. Tot voor C zag mijn top 2 van ergernis in het verkeer er als volgt uit:

1. Achterliggers die tegen mijn achterbumper kleven
2 .Voorliggers die tegen mijn voorbumper kleven

Tijdens de lockdown zag ik mogelijkheden voor mijn politionele vrienden om laagvliegers te betrappen. Er reed geen kat op de weg, en de zeldzame voertuigen raasden als bolides over de N8, mijn achtertuin. Ik dacht, dit is het Nu moment. Pak ze! Ze worden niet gehinderd door suffe ouwelui die net niet in slaap dommelen en zijn daardoor sterk verbaliseerbaar.

Niet dus, het verkeer zwelt opnieuw aan. De 90 plussers die C overleeft hebben wagen zich terug op straat, waardoor laagvliegers sterk gehinderd worden.

Mijn top 2 van ergernis nà C ziet er als volgt uit:

1. Achterliggers die tegen mijn achterbumper kleven
2. Voorliggers die tegen mijn voorbumper kleven

De laatste drie dagen op de rijdende discobar N8: pèèpon pèèpon pèèpon pèèpon pèèpon … pieijoewiejoe piejoejoewiejoe… sla de krant van vandaag er maar eens op open.

Het aapje dat mens heet, heeft niets geleerd. Er zal m éér dan één coronacrisisje nodig zijn.

Lees ook:

Https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/05/01/markske-in-tijden-van-crisis-1-mei-dag-van-de-arbeid/

https://www.nuus.be/2020/05/03/markske-in-tijden-van-crisis-het-vlaamse-televisielandschap/

https://www.nuus.be/2020/05/05/markske-in-tijden-van-crisis-door-het-oog-van-de-naald/

https://www.nuus.be/2020/05/06/markske-in-tijden-van-crisis-een-pint-drinken-bij-meileken/