Motorrijder gearresteerd en aangehouden na weerspannigheid tegen de politie.


Geraardsbergen. Op zaterdagavond 9 mei werd een 34-jarige motorrijder uit Brussel naar aanleiding van een verkeersinbreuk inzake overdreven snelheid te Geraardsbergen uit het verkeer gehaald. In het verkeersdispositief diende betrokkene zijn rijbewijs en boorddocumenten, alsook de sleutels van zijn motor af te geven aan de inspecteurs. Na de administratieve afhandeling met betrekking tot de verkeersinbreuk mocht de verdachte beschikken. Deze besliste daar echter anders over en maakte van de drukte in het verkeersdispositief gebruik om een farde met zijn in beslag genomen documenten en motorsleutels te ontvreemden uit de bureelwagen van de politie. Toen hij hierover door de inspecteurs geïnterpelleerd werd en de gestolen zaken op de verdachte aangetroffen werden, kwam het tot een schermutseling waarbij de verdachte zich agressief en weerspanning gedroeg jegens de inspecteurs.

De verdachte, geen onbekende bij het gerecht, werd uiteindelijk ingerekend en op 11 mei voorgeleid voor de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij verschijnt vrijdag 15 mei voor de raadkamer.