Stephan De Prez (Open Vld) pleit voor een promotiecampagne om de vakantie in eigen streek door te brengen

Extra acties om Geraardsbergen in de kijker te zetten


Geraardsbergen. Stephan De Prez – fractieleider voor de Open Vld in de gemeenteraad – pleit ervoor om Geraardsbergen zo maximaal mogelijk in de picture te zetten.’Via de pers, sociale media enz… kunnen we een soort van reclame-, promotiecampagne opzetten om onze regio te promoten.’

Volgens Stephan De Prez – fractieleider voor de Open Vld in de gemeenteraad – is de kans zeer groot dat we onze vakantie in de eigen regio zullen moeten doorbrengen. ‘Als we nu reeds weten dat een vakantie in het buitenland wel h éél onwaarschijnlijk zal worden, als we zien hoe de kustgemeenten er alles aan doen om het aantal bezoekers te willen beperken, dan wordt een vakantie in eigen streek een belangrijke optie om op in te zetten.‘ Volgens De Prez hoeft dit geen probleem te zijn: ‘Geraardsbergen is een stad met heel wat troeven. We hebben onze 3 M’s, we hebben een uitgebreid aanbod aan natuurbeleving. We hebben een groot aantal horecazaken, en ook heel wat B&B’s in de buurt.’

De fractieleider van de Open Vld pleit er dan ook voor om een plan op te stellen waarbij de regio op toeristisch vlak wordt gepromoot: ‘Het is opportuun voor ons bestuur om ook die zaken maximaal te ondersteunen en roep daarom op om een plan op te stellen om onze regio maximaal in de picture te zetten. Via de pers, sociale media enz… kunnen we een soort van reclame-, promotiecampagne opzetten om onze regio te promoten. Dit alles natuurlijk met in acht name van een geleidelijke opheffing van de genomen maatregelen.’

Concreet heb ik van onze schepen vernomen dat volgende acties reeds werden ondernomen of vooropgesteld worden om het toerisme in onze streek te promoten:

  • een aantal nieuwe wandelroutes en fietsroutes werden uitgestippeld;
    toerisme Vlaanderen zet een campagne op ‘streek in de kijker’;
    er zijn onderhandelingen aan de gang met ‘Outsider’ die deze zomer kanotochten wil organiseren op de Dender, omdat er vanuit gegaan wordt dat de Dender te weinig in de kijker wordt gezet.

Julien Borremans