Soroptimist Zottegem: muzikale Valentijnsactie voor vrouwen met kanker

Intussen al meer dan 30 jaar — sinds 1988 — engageert damesserviceclub Soroptimist Zottegem/Zuid-Oost-Vlaanderen zich als regionale afdeling actief voor de verwezenlijking van de doelstellingen die de werking van Soroptimist International beoogt. Naast ook aandacht voor andere sociale noden in het Zottegemse, is deze Soroptimist-werking vooral gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden en zelfredzaamheid van in de eerste plaats vrouwen en meisjes, door zowel praktische als financi ële ondersteuning.

Binnen deze werking kadert ondermeer het welnessproject ‘Een hart voor vrouwen met kanker’ dat door Soroptimist Zottegem/Zuid-Oost-Vlaanderen werd opgestart in september 2018 en dat het sindsdien reeds voor een 100-tal vrouwen met kanker mogelijk maakte om te genieten van een welnessbon. Benevens de eigen financi ële inbreng kan de Zottegemse damesserviceclub hierbij ook rekenen op sponsoring door vijf plaatselijke schoonheidsinstituten en de medewerking van het AZ Sint-Elisabeth.

Ter gelegenheid van Valentijnsdag, zondag 14 februari e.k., pakt Soroptimist Zottegem nu uit met een bijzondere actie met een muzikaal tintje onder de noemer ‘All you need is love’, waarvan de opbrengst integraal zal gaan naar voornoemd welnessproject. In samenwerking met radio Mfm zal die zondag van 12 tot 18 uur een speciale top-50 van verzoekplaatjes uitgezonden worden, die zal samengesteld zijn op basis van de lievelingsliedjes die aangevraagd zijn door wie persoonlijk en/of in groepsverband deze Valentijnsactie én vrouwen met kanker wil steunen. Dit kan nog tot 13 februari en reeds vanaf 5 euro via www.soropzottegem.be. Organisaties, vriendengroepen, verenigingen, netwerken enz. kunnen vanaf 100 euro een vermelding tijdens de uitzending krijgen en zich vanaf 250 euro extra in de kijker zetten door ook een eigen boodschap te laten voorlezen. Meer inlichtingen hieromtrent zijn terug te vinden op voornoemde website.