Ook Kuurne-Brussel-Kuurne over Zottegemse wegen

Daags na de Omloop Het Nieuwsblad, de openingsklassieker van het nieuwe Belgische wielerseizoen (zie via deze link), staat op zondag 28 februari de UCI ProSeries-wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne op de internationale wielerkalender en ook deze wedstrijd doet Zottegem aan, meer bepaald over het grondgebied Sint-Maria-Oudenhove en Sint-Goriks-Oudenhove. Met al bijna 50 km in de benen en komende van Lierde zullen de renners volgens het gemiddelde uurschema omstreeks 13 uur via de Bontestraat de neus binnen de Zottegemse grenzen steken en na deze kasseistrook van 700 meter dan verder koers zetten langs de Faliestraat, Sint-Hubertusplein, Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat en Langendries naar Michelbeke. Naar aanleiding van deze wielerdoortocht zal in voornoemde straten van 11 tot 13u30 parkeerverbod gelden.

Wij herinneren nogmaals aan de richtlijnen die Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter uitvaardigde in verband met wielerwedstrijden tijdens deze coronacrisis. Daarbij wordt verboden dat er publiek gaat postvatten op de hellingen en/of in de kasseizones. Voor wie zich toch langs het parcours moet begeven, is het dragen van een mondmasker verplicht. Verder blijft ook het samenscholingsverbod gelden en zijn uiteraard randactiviteiten verboden. De beste optie is: kijk thuis tv en vermijd aldus een pv (en des te vlugger kunnen we weer naar het restaurant en op caf é).