Reactie van Brakelaar Ludwig De Temmerman op het winnen van de Reinaertprijs

Ludwig De Temmerman werd verkozen als winnaar van de Reinaertprijs 2021 – meer zie link. Brakelaar Ludwig De Temmerman krijgt de Reinaertprijs 2021 — NUUS

We vroegen naar een reactie van de winnaar hoe hij dit ziet:

Ludwig De Temmerman: “Ik denk wel dat ik een beetje fier mag zijn voor deze erkenning want ik werd verkozen uit drie kandidaten en dit door de kringen voor heemkunde van Oost-Vlaanderen. Dat doet wel plezier natuurlijk, maar het is niet mijn betrachting geweest om door mijn cultureel engagement een prijs te krijgen. Ik denk ook niet dat je het kunt volhouden met die instelling.   Andr é Premereur had mij vroeger al aangesproken om mijn kandidatuur in te dienen maar ik hield telkens de boot af. Deze keer was ik echt niet op de hoogte en werd alles achter mijn rug bedisseld. Dat zoveel collega’s van andere kringen u dat gunnen doet wel deugd.   Sylvain De Lange kreeg de prijs in 2008 en zodoende valt onze kring voor de tweede maal in de prijzen. In feite zelfs een derde keer want in 1999 kreeg Marc Van Trimpont, voorzitter van Gerardimontium (Geraardsbergen) en bestuurslid van onze kring, de prijs.

Als voorzitter ben je zowat het uithangbord van de vereniging maar het hele bestuur deelt in de waardering want zonder goed functionerend bestuur kan je als voorzitter niets bereiken. De ploeg van zestien actieve bestuursleden draagt in grote mate bij tot de uitstraling van onze kring tot buiten de grenzen van Brakel, Lierde en Horebeke.

Normaal wordt de prijs uitgereikt op de Oost-Vlaamse Heemdag in Lede in de maand mei, maar wegens corona is dat uitgesteld tot 5 september. Ik moet dus welk nog even wachten om de prijs in ontvangst te nemen.”