Zottegem houdt wegen vrij voor Ronde van Vlaanderen

Op (paas)zondag 4 april zullen naar aanleiding van de doortocht(en) van de wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen voor mannen-elite met contract en dames-elite op Zottegems grondgebied volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden:

  • parkeerverbod van 11u15 tot 15 uur: in de Steenbekestraat (+ eenrichtingsverkeer, enkel toegelaten richting Bierman/Oosterzele) en Oombergenstraat (enkel passage dameswedstrijd).

 

  • parkeerverbod van 8 uur tot 15u45: in de Leenstraat, Grotstraat, Grotenbergestraat, Broeder Mareslaan, Godveerdegemstraat (deel tussen Broeder Mareslaan en spoorwegbrug), L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan (kant stadhuis/onpare huisnummers), D. Van Den Bosschestraat, Elenestraat, Kouterstraat (tussen Molenbeekstraat en Baron Boudewijnstraat), Baron I. della Failleplein, Lippenhovestraat (tussen Kouterstraat en Beugelstraat), Beugelstraat (tussen Lippenhovestraat en Romeins Plein), Romeins Plein (kant kerk/onpare huisnummers), Paddestraat (tussen Romeins Plein en Ruddershovestraat), Ruddershovestraat en Provinciebaan (tussen Ruddershovestraat en grondgebied Zwalm) + ook in de Kasteelstraat (tussen Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat), Graaf van Egmontstraat en Lieve-Heerstraat.

 

  • eenrichtingsverkeer van 8 uur tot 15u45: in de Grotstraat (alleen toegelaten richting Grotenberge-kerk), Grotenbergestraat (richting Zottegem-centrum), Lippenhovestraat (tussen Kouterstraat en Beugelstraat, richting Beugelstraat), Paddestraat (tussen Romeins Plein en Knutsegemstraat, richting Ruddershovestraat) en Ruddershovestraat (richting Provinciebaan).

 

  • alleen plaatselijk verkeer toegelaten van 8 uur tot 15u45: in de Lieve-Heerstraat, Musselystraat (tussen Hospitaalstraat en Stationsplein), Heldenlaan (kant caf é Lapaige/pare huisnummers), A. Scheirisstraat en Neerhofstraat.

 

  • opheffen eenrichtingsverkeer van 8 uur tot 15u45: in de Neerhofstraat, A. Scheirisstraat, Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat (tussen Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat) en Zavel.

Wij herinneren ook aan de coronarichtlijnen met betrekking tot wielerwedstrijden. Daarbij worden geen wielerfans toegelaten langs het parcours en is het dus ook verboden dat er publiek gaat postvatten op de hellingen en in de kasseizones. Enkel wie er werkt en/of woont, mag zich daar bevinden en dan nog wel met max. vier personen (samenscholingsverbod), met oog voor de afstandsregels en met een mondmasker op. De beste optie is dus: kijk thuis tv en vermijd een pv (en des te vlugger kunnen we weer naar het restaurant en op caf é). Het is overigens ook gezien deze oproep om de koers van thuis uit te volgen, dat door de organisatie geen offici ële parcoursinformatie noch het uurschema van de doortochten publiekelijk bekendgemaakt wordt.