Patrick De Bodt vraagt om regenboogzebrapad op het Stationsplein aan te leggen.

Aandacht en respect voor de LGBTQIA+-gemeenschap


Geraardsbergen. Gemeenteraadslid Patrick De Bodt (Vooruit) zal op de komende gemeenteraad een voorstel indienen om op het Stationsplein een regenboogzebrapad aan te leggen. Met dit initiatief wil Vooruit in Geraardsbergen meer aandacht en respect voor de LGBTQIA+-gemeenschap vragen.

‘Recente gebeurtenissen zoals in Beveren hebben ons allen geschokt. Liefde is liefde, en daar staan wij als Vooruit Geraardsbergen volledig en altijd achter’, zegt gemeenteraadslid Patrick De Bodt (Vooruit). ‘Iedereen heeft het recht zichzelf te zijn, en hun liefde te tonen. Want je vrij voelen in jouw buurt of stad is een basisrecht. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn en dit op straat te tonen. Hand-in-hand lopen met je lief en elkaar liefdevol toelachen in het openbaar, behoort tot de persoonlijke vrijheid. Jouw persoonlijk leven speelt zich, net zoals dat van anderen, af in de publieke ruimte. Dit geldt er voor iedereen.’

‘Als lokaal bestuur hebben we een rol om deze vrijheid te garanderen’, gaat De Bodt verder. ‘Een LGBTQIA+-sensitief en -inclusief beleid is hiervoor belangrijk.’ Op 17 mei is het de internationale dag tegen holebifobie, transfobie en interseksefobie (IDAHOT). Met dit in het vooruitzicht wil Vooruit Geraardsbergen meer aandacht vragen voor het LGBTQIA+- beleid van de stad. ‘Het aanleggen van een regenboogzebrapad is de eerste stap om duidelijk te maken dat de stad hier werk wil van maken.’

Op de volgende gemeenteraad zal Patrick De Bodt het voorstel van Vooruit Geraardsbergen aan de meerderheid van Open Vld en CD&V voorleggen om op het Stationsplein, een zichtbare plaats in onze stad, een regenboogzebrapad aan te leggen. ‘Het zou een mooi signaal zijn op de internationale dag tegen holebifobie, transfobie en interseksefobie. Alsook zou het een positief effect kunnen hebben op het uitzicht van het stationsplein’, besluit Patrick De Bodt.

Julien Borremans