Vaccinaties in Zottegem op toerental. Meer dan 50% volwassenen kreeg eerste prik

Lezers hadden het ons al gemeld en onze reporters hebben het kunnen vaststellen, lees onder meer via deze link, het vaccineren in Vaccinatiecentrum Zottegem loopt vlot en dat blijft niet zonder resultaat. Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) meldt dat afgelopen weekend een belangrijke mijlpaal werd bereikt: 50,30% of 11.098 van de volwassen Zottegemnaren is een eerste keer gevaccineerd.

“Reeds 4.540 of 20,58% van de 18+ is reeds volledig gevaccineerd”, vult burgemeester De Potter aan. “Deze week verwachten we 3.105 vaccins, de week nadien 4.663 (voor Brakel/Oosterzele/Zottegem). Ook vandaag (afgelopen maandag red.) op deze pinkstermaandag zijn artsen, apothekers, verpleegkundigen, (stads)medewerkers en vrijwilligers actief in ons Vaccinatiecentrum, waarvoor ontzettend veel dank.”