Davidsfonds Oosterzele biedt cultuur en ontspanning

Davidsfonds Oosterzele  mag trots zijn op het programma 2021 – 2022. Het bestuur heeft voor het nieuwe seizoen een pittig programma klaar. Davidsfonds Oosterzele blijft zijn deuren wagenwijd open zetten voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur, voordrachten, uitstappen, ontspanning. Een uitgebalanceerd pakket, voor elk wat wils.
Traditiegetrouw pakt Davidsfonds Oosterzele ook dit jaar uit met de Junior Journalistenwedstrijd met het thema ‘De Wereld in 2030’. Meisjes en jongens: scherp de pennen. Op vrijdag 24 september om 20 u geeft Lieve Blancquaert haar voordracht ‘Circle of Live’. Een gewestactiviteit in Ontmoetingscentrum Polderbos in De Pinte. Op zaterdag 2 oktober van 9 u tot 12 u kan je in Bib Scheldewindeke terecht voor ‘Vers geperst’. Nieuwe boeken en cd’s worden voorgesteld. Stefan Blommaert geeft op donderdag 21 oktober om 20 u in Bib Scheldewindeke een interessante causerie over ‘De toenemende invloed van China in de wereld’. Een actueel onderwerp. Zaterdag 20 november organiseert het Davidsfonds in Bib Scheldewindeke een afhaalmoment van bestelde boeken. Niet meer weg te denken op het DF – programma: Toast Literair. Noteer alvast zondag 23 januari 2022. De laureaten van de Junior Journalist wedstrijd worden geproclameerd. Ilse Landuyt heeft het op donderdag 17 februari (20 u) in Bib Scheldewindeke over ‘De geschiedenis van de kus’. Op zondag 24 april van 9 u tot 12 u krijg je een unieke kans om de ‘Jan de Lichte’-wandeling mee te maken in Velzeke. Luc Machtelinckx belicht het bewogen leven van bendeleider Jan de Lichte. Gido van Imschoot laat je op dinsdag 22 mei (20 u) in GC De Kluize Scheldewindeke kennis maken Portugese wijnen. Uiteraard hoort daar een ‘weinprobe’ bij. Het werkjaar 2021 – 2022 wordt op zaterdag 18 juni 2022 afgesloten met een uitstap naar Geraardsbergen. Monique Hitchinson laat je een aantal bezienswaardigheden zien. De stad Geraardsbergen heeft met de gotische Sint – Bartholomeuskerk, gotische stadhuis, beschermde marktbron (Marbol), Manneken Pis, interessante gevelwanden, beschermde huizen, overblijfsel vestingmuur, monument Congopioniers, befaamde muur, kapel Onze – Lieve – Vrouw Oudenberg, kasteel Oudenberg, Sint – Adriaansabdij,  Sint – Machariuskapel, museum Onze – Lieve – Vrouwehospitaal, Sint – Catharina-college, musea,… Er valt veel te ontdekken in de stad Geraardsbergen met de drie befaamde M-en: Muur, Manneken Pis, Mattentaarten.