Ook Zottegems jeugdkamp geëvacueerd

In een vroeger NUUS-artikel (zie via deze link) kon u lezen waar een viertal Zottegemse jeugdbewegingen hun tenten zouden opslaan voor hun zomerkamp. Zo vertrokken een 75-tal kinderen en begeleiders van Chiro H. Hart Zottegem een paar dagen geleden richting Limburg om er te gaan bivakkeren in de Voerense deelgemeente Moelingen, op kampplaats De Koestal in het Maasdal. Ingevolge het extreme regenweer dat ook dit hele terrein meer en meer onder water zette, werd echter na overleg tussen de crisiscel en de kampleiding noodgedwongen beslist om de kampplaats gisterennamiddag (woensdag) onder politiebegeleiding te evacueren.

Het Zottegemse jonge volkje werd eerst kortstondig in de plaatselijke sporthal opgevangen en kon daarna in een jeugdherberg terecht voor een veilige overnachting. Leden van Chiro H. Hart Zottegem staken ook spontaan de handen uit de mouwen om de brandweer te helpen bij het vullen van zandzakjes. De kampleiding bracht de ouders op de hoogte.