‘Een compositie van lijnen, felle kleuren en emoties kenmerken mijn werken.’

Benoit Eeckhout stelt tentoon in Resort De Kloef


Grimminge. Zondag 12 september om 14.00 uur is er in Senior Resort De Kloef te Grimminge de officiële opening van de tentoonstelling van kunstenaar Benoit Eeckhout(68). Benoit is van opleiding bouwkundig tekenaar en was als werftoezichter professioneel actief. ‘Door mijn opleiding ben ik in de kunst gerold en heb ik kennisgemaakt met vrij tekenen en schilderen’, vertelt Benoit. ‘Na mijn werkuren heb ik in Aalst verschillende opleidingen gevolgd in vrij tekenen en schilderen.’

De schilderijen van Benoit hebben een heel rijk en warm kleurenpallet. Benoit weet zijn sprekende persoonlijkheid in zijn schilderijen te verwerken. De speelse vormgeving en de felle kleuren trekken de aandacht. Eén van zijn werken noemt ‘levensbehoud’. ‘Dit schilderij verzinnebeeldt de activiteiten die een mens moet ontwikkelen om te overleven en in stand te houden.’ De schilder uit Zandbergen probeert emoties te verwerken die eigenlijk weinig aan bod komen, zoals: levensbehoud, weerbaarheid, onverzettelijkheid, veerkracht…

De werken van Benoit zijn erg dynamisch en stilistisch. ‘Mijn werken zijn momentopnamen van een vluchtige realiteit. Daarom werk in twee dimensies.’ Vooral het lijnenspel en de vlakken die benadrukt worden door opvallende kleuren springen in het oog.

Benoit Eeckhout laat zich niet dikwijls overhalen om te exposeren. ‘het moet toch wel 10 jaar geleden zijn dat ik nog eens deelnam aan een tentoonstelling’, bevestigt de kunstenaar. Naar de toekomst hoopt Benoit nog meer te schilderen. Momenteel werkt hij aan een atelier om meer te kunnen schilderen.

Wie kennis wil maken met Benoit Eeckhout en zijn werken kan vanaf zondag 12 september om 14 uur terecht Senior Resort De Kloef, Klakvijverstraat 15 te Grimminge. Iedere zondag zal Benoit zelf aanwezig zijn. Op andere dagen maak je maar best een afspraak via eeckhoutbenoitgmail.com.

Julien Borremans

X