Sinterklaasevent in Landskouter afgelast

Ook dit jaar zal de Sint door corona niet kunnen afzakken naar Landskouter. De coronagolf slaat heftig toe. De organisatoren besloten wijselijk om het event te schrappen. De Sint en Pieten hadden maar al te graag de kinderen op  zaterdag 4 december met plezier ontvangen in het Gemeenschapscentrum IJzeren Hekken in Landskouter. Jammer, de kinderen keken reikhalzend uit naar de komst van de goedheilige man.
Daniël De Bruycker en zijn team waren zinnens de opbrengst van het Sinterklaasevent te schenken aan vzw Lucia, een vereniging met de missie noodhulp te verlenen aan gezinnen met kleine kinderen en zwangere vrouwen die in schrijnende armoede leven. Lucia vzw biedt financiële steun aan gezinnen die het heel moeilijk hebben. Deze menslievende vereniging vindt dat elk kind recht heeft op een faire start. Daniël De Bruycker en zijn team hadden met hun event graag bijdragen om deze kwetsbare gezinnen uit de probleemsituatie te halen. Maar uitstel is geen afstel. De alom geprezen Landskouternaar Daniël De Bruycker was jarenlang de champetter van de Ploegfeesten en de eerste keizer carnaval in Oosterzele. De organisatoren hopen dat volgend jaar het event zal kunnen doorgaan. Na twee afgelastingen op rij, lukt het hopelijk in 2022, driemaal is scheepsrecht, als iets twee keer niet lukt, lukt het vast de derde keer. (mvdv, foto’s ddl)