Merelbeke organiseert start van de Baloise BelgiumTour 2022.

De Baloise Belgium Tour zal in 2022 starten in Merelbeke. Op woensdag 15 juni 2022 zal de gemeente Merelbeke helemaal ingepalmd worden door de wielerliefhebbers. Die dag zullen heel wat toppers de start nemen voor de eerste rit van de Baloise Belgium Tour. Deze meerdaagse rittenkoers eindigt op zondag 19 juni 2022. Doordat Merelbeke dichtbij de Vlaamse Ardennen ligt zal de eerste rit naar alle waarschijnlijkheid door de Vlaamse Ardennen trekken, wat meteen spektakel kan opleveren.

Egbert Lachaert, de schepen van sport, alsook burgemeester Filip Thienpont zijn heel blij met deze “Grand Départ’. Merelbeke, waar trouwens tal van ex-profs wonen zoals o.m. Eric Van De Wiele, André Dierickx, … was eerder al eens gastgemeente voor de huidige BENE Ladies Tour en organiseerde ook al het Belgisch kampioenschap voor junioren. Ze zijn daar dus niet aan hun proefstuk toe. Het wordt voor veel wielerliefhebbers nu al uitkijken naar woensdag 15 juni om hun favoriete renner op de voorafgaande ploegvoorstelling te spotten. En wie wordt op de erelijst de opvolger van Remco Evenepoel die vorig jaar het eindklassement won voor Yves Lampaert en Gianni Marchand?

Foto: Pieter De Valkenaere

X