Opleiding patroontekenen en naaiatelier blijven een schot in de roos

Nadine De Deken is een kranige zeventiger. De jaren lijken geen vat op haar energie en enthousiasme te hebben. In een ver professioneel verleden was ze couturier, ze ontwierp creaties bruids- en feestjurken en kleedde verschillende BV’s.
Nu legt ze zich vooral toe in het overbrengen van haar kennis en levenswijsheid en is ze bekend om haar kleur- en stijladvies. Wie kan er zeggen dat ze al 6 boeken hierover schreef? Nadine.

Het blijven moeilijke tijden, en toch blijven de opleidingen van Nadine een succes.
Ook al leven we in een maatschappij waar het druk, druk, druk is, toch hebben we steeds meer nood aan ontspanning. Haar opleidingen trekken zowel de jonge twintigers als de gepensioneerde dames.
Patroontekenen
De opleiding patroontekenen is enorm in trek. Dames willen zelf de stoffen kunnen kiezen en ontwerpen maken die ze graag zien en waar ze zich goed in voelen. Vooral de natuurlijke stoffen hebben hun voorkeur omdat die fris zijn in de zomer en voor warmte zorgen in de winter. Net het tegenovergestelde dan wat synthetische stoffen doen.
De cursisten starten met een kleur- en stijladvies en leren zo welke kleuren en modellen bij hun lichaam passen en hen doen stralen. De juiste basisstukken in de juiste kleur maken dat je minder met de mode zal rekening houden.
Naaiatelier
Ook het naaiatelier in de opleidingsruimte van Filline in Bottelaere – Merelbeke is vaak volgeboekt. Vooral jonge huismoeders leren kledij retoucheren, aanpassen en herwerken tot een uniek kledingstuk. Zo is er van een miskoop nooit geen sprake en gaan kleren veel langer mee. Een kapotte rits hoeft geen reden meer zijn om een broek weg te gooien.

‘Ik geniet van het contact met de cursisten. Je ziet ze openbloeien en glunderen wanneer ze een ontwerp kunnen uitwerken of een eigen kledingstuk naar hun hand zetten. Ze komen vaak gestrest binnen, maar ik zie ze ontspannen naar huis gaan. En dat vind ik zalig.
Weet je dat er al cursisten nadien in bijberoep retoucheuse geworden zijn of zelfs een eigen atelier opstartten of een tweedehandszaak met retouchewerk?
Ook wordt de opleiding stijl- en kleuradvies regelmatig nadien gevolgd.
Deze dames leren door hun kledij om zich goed te voelen en om te tonen wie ze echt zijn. Ze stralen in hun eigen creaties en vaak willen ze hun kennis nadien ook doorgeven.’ 
Aldus Nadine
Meer dan enkel opleidingen
De levenswijsheid van Nadine is onbetaalbaar en die geeft ze ook graag mee aan haar cursisten.

Voor …….. uw krant of tijdschrift  geeft ze graag 10 aandachtspunten mee waar we allemaal iets aan hebben. Want willen we ons allemaal niet goed voelen en stralen?

  1. Onderschat de impact van non-verbale communicatie niet
  2. Geef en je zal terugkrijgen
  3. Aanvaard je lichaam en verander niet wat de natuur jou gegeven heeft
  4. Toon je sterke kanten
  5. Pas je uiterlijk aan je innerlijk aan
  6. Je krijgt maar 1 kans om een eerste indruk te maken, vergeet dit niet
  7. Draag enkel mode wanneer de stijl bij jou past
  8. Kleed je jong, maar zorg wel dat je hierin niet overdrijft
  9. Kies enkel voor de dingen die jou energie geven
  10. Met de juiste kleuren zijn foto’s altijd geslaagd

Op www.filline.be krijg je info en kan je de boeken aankopen waar ze hier dieper op ingaat.

X