Na de “zonnigste” wou Lierde ook de warmste gemeente worden.

en een 6500 meter lange sjaal zou hier voor zorgen.

Na het zonnebloemproject van Enzo Van den Kerckhove, dat in 2021 van Lierde de zonnigste gemeente maakte wou de Lierdse Dienst vrije tijd er dit jaar door het breien van een sjaal van maar liefst 6500 meter de warmste gemeente van maken.

Omdat het sociale leven al maanden op een zeer laag pitje stond en eind november vorig jaar het pitje weerom werd gedoofd zocht de Dienst vrije tijd naar iets om de Lierdenaars een doel te geven om naar uit te kijken. Cultuurambtenaar Lieve Henau bedacht en lanceerde daarom de uitdaging ‘De Langste sjaal van Lierde’. Via de sociale media, de pers, regionale TV stations en zelfs de lokale en nationale radiozenders werd een warme oproep gedaan om zoveel mogelijk sjaals te breien om het beoogde doel van één sjaal per inwoner te bereiken. Er diende dus in totaal 6500 meter sjaal gebreid te worden. Elke binnengeleverde sjaal diende 30cm breed en minimum 1,5 m en maximum 2m lang te zijn. De kleur en de soort wol mochten vrij gekozen worden.

De sjaals dienden ten laatste op 15 januari 2022 binnengebracht te worden bij de dienst Vrije Tijd, de bib of opste het gemeentehuis. Alle sjaals werden dan aan elkaar gebreid en vandaag werd deze reuze sjaal officieel onder toezicht van het College van Burgemeester en schepenen, gemeten. Spijtig genoeg kwam men 6000 meter te kort om het beoogde doel te bereiken want in het totaal werd er juist geteld 469 meter geproduceerd.

Het doel van de langste sjaal werd niet bereikt doch wel het bijkomend doel dat men voor ogen had, nl. door een gezamenlijke bezigheid de samenhorigheid bevorderen Samen naar één om zo vele andere mensen die kou hebben te steunen.

De sjaal zal vanaf morgen tentoongesteld worden in het gemeentehuis en achteraf zullen de afzonderlijke sjaals verkocht worden en zal de opbrengst ten goed komen van meerdere goede doelen.

College Burgemeester en Schepenen en Cultuurambtenaar. Katelijne Scheirlinckx. Erna Antoine, André Eeman, Van De Maele Antoine, Jurgen Soetens, Lieve Henau

 

 

 

 

 

 

 

 

X