Zevenkoppig team staat klaar om werk van parcours-meester Etienne De Neve verder te zetten

In de ban van Oosterzeelse wandelclub

Zeven enthousiaste leden van de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw staan klaar om in de sporen te treden van Etienne De Neve, die na 25 jaar besloot zijn werk als parcours-meester stop te zetten. Etienne, een man met veel verdiensten. Hij wou niet zomaar afscheid nemen en zocht en vond zeven geïnteresseerden die in de toekomst zijn werk en dat van zijn medewerkers willen verder zetten.
Met Eddy, Paul, Wim, Hugo, Freddy, Robert en Marc (teamleider) – allen fervente wandelaars – heeft WSV Land van Rhode vzw een sterk team dat in de toekomst ook een lange reeks kwalitatieve en prachtige wandeltochten zal uitstippelen, minutieus voorbereid, en zorgvuldig bewegwijzerd. In het team mannen met ervaring, padvinders, trage wegenkenners, route – ontwerper, tekenaar & fotograaf, trouwe en secure route ‘bepijlers’.  Wim is de jongste in het ronduit schitterend ‘new look’ parcoursteam. Door corona was het nog niet mogelijk om Etienne in clubverband te huldigen voor zijn indrukwekkende staat van dienst. Zijn opvolgers organiseerden in beperkte kring al een bedankingsmoment. Met een ontbijt, wandeltocht, geschenken, fotoreportages, speech van Robert, kreeg de afscheidnemende parcoursbouwer een hartverwarmend eerbetoon. De wandeltocht slingerde langs het Ettingebos (waar leden van Natuurpunt druk in de weer zijn, ze creëerden een doorgang voor wandelaars, een info-bord en uitkijkstoel werden ook al neergepoot), de Balegemse graanjeneverstokerij, de Lange Wal en de kasteel slotgracht maken het aangenaam wandeltochtje compleet.
Robert bracht – met veel verve – een ode aan de gewaardeerde parcours-meester Etienne De Neve.  We citeren uit de mooie speech van Robert: ‘Bijzondere dank voor 25 jaar belangeloze en tomeloze inzet om telkens een eervol parcours uit te stippelen. Soms alleen, maar vaak graag met een aantal medewerkers. De parcours waren landelijk mooi, veelal langs onverharde wegels. Hij ging op zoek naar nieuwe horizonten. In de vele natte jaren verwierf hij met zijn club wel eens de reputatie van ‘vettige modderstappers’. Velen waren daar niet rouwig om, zachte ondergrond wordt ook vandaag gewaardeerd. Ze stappen graag in de natuur en dat in alle seizoenen. De genietende wandelaars kregen op hun maat aangepaste wandellussen, waar ze konden kiezen tussen ‘verhard’ of ‘natuur’. Er lag steeds een verhard en korter parcours klaar. Voor elk wat wils. Nu staat een zevenkoppig team klaar om Etienne te vervangen. We zullen hem missen. We zullen je nog wel tegenkomen op toekomstige wandelparcours, rustposten,…Etienne’s favoriete etappes waren/zijn de 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100 km. Hij wist ze allemaal probleemloos te overbruggen. Omdat hij het gehele Vlaamse land meermaals doorkruiste, koos hij ook geregeld om over de grens te gaan stappen. Zijn favoriete bestemming is Oostenrijk, ze zien hem daar graag komen’, speechte Robert.
Het nieuwe team, onder leiding van Marc Cottem, hoopt in maart 2022 eindelijk aan de slag te kunnen. Door corona werd de Sprokkeltocht in Borsbeke, gepland op 5 februari 2022, afgelast. (mvdv, foto’s ddl)