Uitbaters Residentie Beauprez blijven aangehouden en worden beschuldigd van o.a. het illegaal uitbaten van zorginstelling


Grimminge. De zaakvoerder van Residenties Beauprez Stefaan P. (49) en Sandra V.d. W. (37) blijven voorlopig aangehouden. Volgende week verschijnen ze voor de Raadkamer, die verder over hun aanhouding zal beslissen. Het koppel werd op donderdag 3 februari voor verhoor door de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen opgepakt. Vandaag werden ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Volgens HLN worden ze beschuldigd van illegale uitbating van een zorginstelling, maar ook van verwaarlozing en het niet toepassen van gepaste zorg.

Bij een inval op 3 februari 2022 in twee instellingen in Geraardsbergen werd vastgesteld dat er ouderlingen verbleven die niet zelfredzaam waren. Gezien de uitbaters hiervoor geen vergunning hadden, werden 17 ouderlingen overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. De uitbaters werden door de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen opgepakt voor verhoor en werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde, waar hun aanhouding tot volgende week werd verlengd.

De onderzoeksrechter in  Oudenaarde heeft, op basis van een aantal klachten bij de onderzoeksrechter en een vordering van het parket Oost-Vlaanderen, de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen gelast met een onderzoek naar twee instellingen in Geraardsbergen, namelijk residentie Beauprez en residentie De Kloef. Deze twee instellingen worden uitgebaat door dezelfde zaakvoerders, een 49-jarige man en zijn 37-jarige echtgenote.

Op donderdag 3 februari 2022 zijn de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen samen met de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde en de sociale inspectiediensten binnengevallen in de twee vestigingen met als doel onder andere na te gaan op welke manier de inwoners verzorgd werden en of  de voorwaarden van de vergunning alsook de algemene tewerkstellingsregels werden nageleefd.

Julien Borremans