Jong VLD Herzele schiet uit de startblokken

In Herzele werd een nieuwe afdeling van Jong VLD geboren. Afgelopen zondag werden ze officieel aangekondigd op het lenteontbijt van Open VLD Herzele.

Na een oproep op sociale media staken verschillende jongeren enkele weken geleden de koppen samen om Jong VLD Herzele op te richten.

“Ik voelde meteen dat hier nood aan was”, vertelt kersverse voorzitter Yonah De Waegeneer. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we samen als Jong VLD Herzele het verschil kunnen maken. We willen Herzele stimuleren om naar een nog mooiere gemeente te evolueren, samen met frisse, jonge mensen.”

Deze nieuwe, gemotiveerde ploeg kijkt razend hard uit naar hun nieuwe uitdaging.

“Ongeveer een jaar geleden kwam ik tot de ontdekking dat in Herzele geen Jong VLD bestond,” aldus de 20-jarige voorzitter, “dan maar zelf eentje oprichten, dacht ik.”

Yonah gooide het idee op bij Fiebe Basteleus en beiden waren meteen enthousiast om de jongerenafdeling nieuw leven in te blazen. Na ontmoetingen met burgemeester Van Tittelboom, voorzitter Open VLD Herzele, Patrick Van De Casteele en met de hulp van mentor Benjamin Rogiers, zelf ooit voorzitter van voormalig Jong VLD Herzele, werd de oprichting van een nieuwe afdeling een feit.

“Het is de bedoeling om ons op een luchtige manier politiek te engageren waarbij onze focus zal liggen bij de Herzeelse jongeren. We gaan met een kritische blik en een vat vol ideeën aan de slag. Uiteraard hebben we nog ruimte voor gedreven en talentvolle jongeren uit Herzele!”, geeft ondervoorzitter Fiebe Basteleus mee.

“We verheugen ons alvast op ons nieuw liberaal avontuur.”, aldus beide liberale jongeren.

Wil jij lid worden van Jong VLD Herzele? Neem contact op met een van de bestuursleden of stuur hen een berichtje via de Facebookpagina ‘Jong VLD Herzele’.

Op onderstaande foto ziet u de bestuursleden van Jong VLD Herzele

Van links naar rechts:

Fiebe Basteleus, Renée Terrin, Dario Milliau, Jens De Roeck, Yonah De Waegeneer, Laure Van Den Bossche en Linus Dhont